Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τη νύχτα στη Ζάκυνθο - Εκκενώθηκε χωριό (φωτο & βίντεο)


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην Ζάκυνθο, μεταξύ των χωριών Έξω Χώρα – Μαριές,ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, από νωρίς το απόγευμα,ήταν εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά και μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνέδραμαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.


Οι τοπικές αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος περίπου στις 2.30 π.μ. έδωσε εντολή για εκκένωση των Μαριών.

Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία.

Τελικά, την τελευταία στιγμή ο αέρας “γύρισε” και το χωριό σώθηκε.

04:14 Τελευταία ενημέρωση είναι ότι σε καλό δρόμο πηγαίνει η πυρκαγιά καθώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά στο να τεθεί υπό έλεγχο. Αεροπορικώς αναμένεται στο νησί και ο διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος που απουσίαζε.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, ενώ ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με το πρώτο φως της μέρας.
Δείτε στο βίντεο της Ημέρας τι δηλώνουν κάτοικοι και Αρχές για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Έξω Χώρα και Μαριές. Παρακολουθήστε και τις πρώτες εικόνες από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε δέντρα και απείλησε σπίτια.




https://www.imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom