Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση ενάντια στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο το απόγευμα στο Σύνταγμα


Περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και με
κεντρικό σύνθημα να ακυρωθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος.

Κάλεσμα απευθύνουν οργανώσεις και κινήσεις όπως μεταξύ άλλων η νέα πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, το Support Earth που γεννήθηκε από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και οι «άγρυπνοι πολίτες», μία κίνηση πολιτών που εδώ και ακριβώς ένα μήνα πραγματοποιούν καθημερινά ολονύκτια διαμαρτυρία κατά του καταστροφικού περιβαλλοντικού νόμου έξω από τη Βουλή. Οι ίδιοι μάλιστα στο κάλεσμά τους λένε πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι να καταργηθεί ο (αντι)περιβαλλοντικός νόμος.

Το κάλεσμα των Άγρυπνων Πολιτών

Ένα μήνα Άγρυπν@, το αίτημα μας δεν έχει εκπληρωθεί, κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Κάθε βράδυ στις 21:00 εδώ και 31 νύχτες, μαζευόμαστε μπροστά από τη Βουλή και πραγματοποιούμε ειρηνική, ολονύχτια διαμαρτυρία και συνελεύσεις πολιτών με αίτημα την άμεση κατάργηση του νέου αντί-περιβαλλοντικού νόμου.

Την Παρασκευή 05/06, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, όπου επίσης κλείνει ένας μήνας από την ψήφιση του εγκληματικού νόμου, καλούμε όλους τους ανθρώπους που εμπνέονται από την στάση και την δράση μας, να ενωθούν μαζί μας σε μία μαζική Αγρυπνία διαρκείας. Δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να καταργηθεί ο νόμος.

Γνωρίζουμε πως είμαστε πολλ@ που νοιαζόμαστε γι’ αυτό το ζήτημα, και ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε είναι να ενώσουμε τις φωνές μας και να κλιμακώσουμε την πίεση. Ραντεβού μπροστά από τη Βουλή.

Ενημερωνόμαστε. Συμμετέχουμε. Αποφασίζουμε. Λαμβάνουμε δράση και προστατεύουμε τον πλανήτη!

*Φροντίζουμε να τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις σεβόμενοι τους συμπολίτες μας, όμως οι ψυχές μας έρχονται όλο και πιο κοντά.

**Το @ έχει χρησιμοποιηθεί στις καταλήξεις για να περικλείει όλους τους αυτοπροσδιορισμούς, χωρίς αποκλεισμούς σε συγκεκριμένες ταυτότητες ή φύλα.

Το κάλεσμα του Support earth

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το #SupportEarth γεννήθηκε από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και καλεί σε μαζική πανελλαδική κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όσο οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς, εμείς θα αντιστεκόμαστε στο πεδίο με τις φωνές και τα σώματά μας. Έτσι, μαζί με τη διεκδίκηση για απόσυρση των νεοψηφισθέντων αντι-περιβαλλοντικών νόμων (#aposyre_to), φυτεύουμε την ιδέα της άμεσης και πρακτικής ακύρωσης της εφαρμογής τους στο πεδίο: #to_akyronoume.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στις 18:00!

Σε διαμαρτυρία που στοχεύει στην ακύρωση της αντιπεριβαλλοντικής νομοθεσίας καλούν καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολίτες, περιβαλλοντικές ομάδες και κινήματα, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Συσπείρωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Support Earth, γεννήθηκε, όπως σημειώνουν τα μέλη της, από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Συσπείρωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος Support Earth, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι νεοψηφισθέντες νόμοι (περιβάλλοντος και τουρισμού) διευκολύνουν την αδειοδότηση μεγάλων επενδυτικών καταστροφικών έργων, υποβαθμίζουν και το καθεστώς προστασίας της φύσης και των περιοχών Natura2000, παραχωρούν βουνά, παραλίες, λίμνες, ποτάμια και δάση στις ορέξεις επενδυτών, στερώντας το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών στην αυτοδιάθεση και την αυτοδιαχείριση.

Υποθηκεύουν το δημόσιο πλούτο και τα κοινά και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Οι νόμοι αυτοί δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά συνέχεια μιας συστηματικής πολιτικής, η οποία, με το πρόσχημα της ανάπτυξης, αναπαράγει τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που οδήγησαν στην περιβαλλοντική, οικονομική και, τελευταία, στην υγειονομική κρίση.

Όσο οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς, εμείς θα αντιστεκόμαστε στο πεδίο με τις φωνές και τα σώματά μας.

Έτσι, μαζί με τη διεκδίκηση για απόσυρση των νόμων (#aposyre_to), φυτεύουμε την ιδέα της άμεσης και πρακτικής ακύρωσης της εφαρμογής τους στο πεδίο: #to_akyronoume.

Παράλληλα δρούμε θετικά: εισάγουμε την τέχνη, τα social media, χτυπάμε πόρτες, μιλάμε σε γείτονες και οικογένεια.

Συντασσόμαστε με τις πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τον τοπικών κοινωνιών, από τις Σκουριές ως την Τήνο, κι από την Δυτική Μακεδονία ως το Ιόνιο και την Κρήτη.

Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, αλλά συσπειρωνόμαστε γύρω από τις κοινές μας αξίες.

Έχοντας ποικίλα υπόβαθρα, εργαλεία, στόχους, οπτικές, δημιουργούμε ένα μαζικό κίνημα και αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας. Λειτουργούμε ως χώρος ένωσης, ζύμωσης, αγώνα για περιβαλλοντική δικαιοσύνη, ίση πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας και δίκαιη μετάβαση των κοινωνιών που πλήττονται από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Μέχρι τις 5 Ιούνη, στις 5 Ιούνη και μετά τις 5 Ιούνη».
https://tvxs.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: