Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Τρία «κλειδιά» για την επίθεση με βιτριόλι - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί - Δύο νέα πρόσωπα θα κληθούν από την ΕΛ.ΑΣ.


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών για την εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι εις βάρος 34χρονης, νωρίς το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα. Τρία είναι τα σημεία «κλειδιά» που ενδέχεται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Το πρώτο είναι η μαρτυρία του οδηγού του ταξί που χρησιμοποίησε η δράστις για να μετακινηθεί από και προς τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργάζεται η 34χρονη. Ο οδηγός εντοπίστηκε μερικά μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση και κατέθεσε στους αστυνομικούς. Τους είπε ότι η μυστηριώδης γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Είπε ακόμη ότι την παρέπεμψε στην εταιρεία ραδιοταξί για τη σχετική συνεννόηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ είναι πιθανό να φορούσε περούκα.

Τα δρομολόγια

Η δράστις κάλεσε πράγματι την εταιρεία και συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: το ταξί θα την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης για να τη μεταφέρει στα ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλιζε άμεση διαφυγή από το σημείο όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση με το βιτριόλι.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική για την πορεία των ερευνών. Γιατί; Ο οδηγός περιέγραψε λεπτομερώς τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού.

Με αυτό ως δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλυτικά όλα τα κινητά τηλέφωνα που σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εξέπεμπαν σήμα και άρα ενεργοποιούσαν τις κεραίες στα σημεία όπου κινήθηκε η δράστις.

Επεξεργασία στοιχείων

Από την επεξεργασία των δεδομένων θα προκύψει το δεύτερο κρίσιμο δεδομένο: εάν η μυστηριώδης γυναίκα είχε στην κατοχή της κινητό και εάν αυτό είναι καταχωρισμένο στα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της.

Σε περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί θα βρεθούν μια ανάσα από την εξιχνίαση της υπόθεσης. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε χθες το απόγευμα στην «Κ» ότι «οι δύο από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αίτημά μας», καθώς και ότι «έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία των στοιχείων».

Το τρίτο σημείο «κλειδί» αφορά τις κλήσεις που η δράστις πραγματοποίησε προς την εταιρεία ραδιοταξί για να συνεννοηθεί για τη μίσθωση του ταξί. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν άρση απορρήτου στα τηλέφωνα της εταιρείας και διαπίστωσαν ότι οι κλήσεις είχαν γίνει με τηλεκάρτα από υπαίθρια καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν βίντεο από τις κάμερες που λειτουργούν κοντά στα καρτοτηλέφωνα και βρήκαν ένα ακόμη στοιχείο –το τρίτο– ικανό να τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Ποιο είναι αυτό; Οι εικόνες της άγνωστης γυναίκας σε χρόνο προγενέστερο της επίθεσης...

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, τα στελέχη της Ασφάλειας εξέτασαν την 34χρονη και επεξεργάστηκαν το ιστορικό του κινητού της τηλεφώνου. Συγκέντρωσαν δεδομένα για πρόσωπα από το ευρύτερο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της, με τα οποία η άτυχη κοπέλα είχε έρθει σε ρήξη, ενδεχομένως και για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Εξεταζόμενα όμως, τα πρόσωπα αυτά παρουσίασαν ισχυρά άλλοθι δυσχεραίνοντας τη λύση του μυστηρίου.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο ενδεχόμενα: είτε να είναι άλλη η φυσική από την ηθική αυτουργό της επίθεσης είτε το κίνητρο να κρύβεται σε κάποια παλαιότερη υπόθεση που η άτυχη κοπέλα δεν έχει ακόμη ανακαλέσει στη μνήμη της.

Πάντως, η εξέλιξη των ερευνών και η δυσκολία με την οποία εντοπίζονται στοιχεία που θα διευκολύνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως και όσα μέχρι τώρα έχουν βρει οι διωκτικές αρχές στο διάστημα που μεσολάβησε από την επίθεση μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι η επίθεση με βιτριόλι είχε σχεδιασθεί πολύ προσεκτικά και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα όποια ίχνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό της δράστιδος. Γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο και συναξιολογείται και αυτό ως σημαντική παράμετρος της υπόθεσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
https://www.kathimerini.gr/

Δύο νέα πρόσωπα θα κληθούν από την ΕΛ.ΑΣ. για να καταθέσουν

Δύο νέα πρόσωπα αναμένεται να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν περί της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος του κοριτσιού, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ειδικά στον δεύτερο, η έρευνα επικεντρώνεται στο αν το κορίτσι του είχε πει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν συμβόλαιο ακόμα και για θάνατο και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνεύσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.

Δείτε το βίντεο του STAR ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom