Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Βόλος: Ωμή αστυνομική βία, δακρυγόνα και συλλήψεις στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών (φωτο)


Με καταστολή, χημικά και συλλήψεις αντιμετώπισε η αστυνομία, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και στην δημιουργία εργοστασίου που SRF.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και πρωτοβουλίες ενάντια στη καύση, μέλη περιβαλλοντικών κινημάτων από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αλλά και δημοτικές κινήσεις.
Η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν έφτασε η πορεία έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ με χρήση δακρυγόνων που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό διαδηλωτών μεταξύ αυτών μικρών παιδιών και ηλικιωμένων! 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το νοσοκομείο Βόλου. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές με πλακάτ, πανό και συνθήματα υπέρ του δικαιώματος στην δημόσια υγεία. Βέβαια για τις δυνάμεις καταστολής αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η αστυνομία επιδόθηκε σε άγρια καταστολή. Όμως δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε σε 11 προσαγωγές, δύο συλλήψεις.  

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα και μια νεαρή γυναίκα οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης περιουσίας…
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου πραγματοποιήθηκε εκ νέου συγκέντρωση η οποία αργά τα μεσάνυχτα δέχθηκε ξανά την καταστολή της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ άσκησαν βία και προπηλάκισαν ακόμη και ηλικιωμένους ενώ συλλήψεις έγιναν και σε σημεία πολύ πιο απομακρυσμένα από τη διαδήλωση.
 Η συνέλευση κατά της καύσης σκουπιδιών, σε ανακοίνωση της, ανέφερε:
«Η απάντηση των ΜΑΤ ήρθε ξανά: ξύλο, γκλομπς στο κεφάλι, στο σώμα, κυνηγητά. Αυτή η βία που έχει συγκεντρωθεί σε επικίνδυνο βαθμό στα χέρια των ΜΑΤ και επιτίθεται σε ό,τι διεκδικεί την αυτονόητη κοινωνική (και την περιβαλλοντική) δικαιοσύνη αναπαράγεται πλέον καθημερινά. Ζητάμε άμεσα παραίτηση του διευθυντή της αστυνομίας και του δημάρχου».
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom