Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

"Χρυσή" ισοπαλία του Παναιτωλικού στην Ξάνθη 1 - 1 (φωτο & βίντεο)


Ξάνθη και Παναιτωλικός αναμετρήθηκαν απόψε στα Πηγάδια για τα πλέι άουτ της Super League 1, σε ένα ματς κρίσιμο για την παραμονή των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από ένα πολύ καλό ματς με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τις φάσεις για γκολ,αλλά και δύο πέναλτι υπέρ της οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς 1 - 1.

Η Ξάνθη πίεζε ασφυκτικά τον Παναιτωλικό από τα πρώτα  λεπτά του αγώνα χάνοντας καλές και διαδοχικές ευκαιρίες για γκολ.Η ομάδα του Αγρινίου μπήκε μουδιασμένη στον αγώνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δυσκολεύονται να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους.


Στο 42' πρώτη φάση του Παναιτωλικού στα καρέ της Ξάνθης: Σέντρα σουτ του Ρόσα από τα αριστερά, ο Ντάουντα δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και έτσι η μπάλα κατέληξε πλάγιο από την άλλη πλευρά.


Στο 45+1' η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της Ξάνθης για γκολ: Ο Μαλής στην προσπάθεια του να βγει πρώτος στην μπάλα γκρέμισε τον Κάστρο και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δίνει το πέναλτι.

Στο 45+2' Αποκρούει ο Φερνάντεθ! Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Φερνάντεθ επέλεξε σωστά,έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την Ξάνθη να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 52' τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Σέντρα του Μουνιέ από τα δεξιά, ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Τσιγγάρα ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Άμπαντ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να βγαίνει νικητής.

Στο 60' πέναλτι για την Ξάνθη,αφού ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος είδε τη φάση της ανατροπής του  από τον Ντάλτσιο ο ίδιος στο VAR και έκρινε ότι υπάρχει πέναλτι.

Στο 62'  γκολ για την Ξάνθη: Ο Τζουρίτσκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος για να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους... 1 - 0.

Στο 69' η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες: Απεβλήθη ο Κάστρο για επικίνδυνο παίξιμο στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Μετά την αποβολή του Κάστρο ο Παναιτωλικός ανέβηκε κι έψαχνε τρόπο να ισοφαρίσει το σκορ....

Στο 83' γκολ για τον Παναιτωλικό: Τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον νεοεισελθόντα  Μπαΐροβιτς ,ο Άμπαντ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και ο Παναιτωλικός έκανε το 1-1!

Στο 8λεπτο των καθυστερήσεων η Ξάνθη είχε ευκαιρίες για γκολ,όμως δεν τα κατάφερε κι έτσι ο Παναιτωλικός έφυγε μ' ένα "χρυσό" βαθμό από τα πηγάδια που ίσως φανεί πολύτιμος στη συνέχεια των play out.

Πρωταγωνιστής του Παναιτωλικού ήταν δίχως αμφιβολία ο Φερνάντεθ που απέκρουσε το ένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισε η Ξάνθη και παράλληλα έπιασε τα... άπιαστα,ενώ για την Ξάνθη αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κάστρο,που έχασε πέναλτι,κλασικές ευκαιρίες κι άφησε και την ομάδα του με 10 παίκτες...

Ξάνθη: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς(90'  Φασίδης), Τέρκι, Τζουρίτσκοβιτς(77' Σταρτζέον), Ουίλιαμ(77' Φοσέ), Μπαριέντος(90' Μουλέν), Κάστρο.

Παναιτωλικός: Φερνάντες, Τσιγγάρας(81' Μπαϊροβιτς), Μάλης, Λιάβας, Κέβιν, Ντίας, Ντάλσιο, Μουνιέ(94' Λουσέρο), Άλβαρες(70' Ντουάρτε), Ρόσα, Ντάουντα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom