Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 165 οι νεκροί (κανένας σήμερα), 4 τα νέα κρούσματα, 2840 συνολικά (βίντεο)

Την Δευτέρα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Δημοτικών

Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έγινε  σήμερα σε ζωντανή μετάδοση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά.



Ανακοινώθηκαν 4 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2840 συνολικά,εκ των οποίων το 55,1% αφορά άνδρες. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 95 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στη χώρα μας ανήλθε στους 165, οι 47 ήταν γυναίκες (28,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελέγχθηκαν 136.001 κλινικά δείγματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στους μικρούς μαθητές και στη σχέση τους με τον κορονοϊό και την απομάκρυνσή τους από τα σχολεία και στο αν μπορούν να επιστρέψουν σ' αυτά με ασφάλεια.

Πολλές χώρες της ΕΕ ξεκίνησαν την επιστροφή των παιδιών. Σε κάποιες χώρες τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αγωνία των ανθρώπων. Πολλοί γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν στο σχολείο. Από την άλλη, κάποιοι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν την διδασκαλία από το σπίτι.

Μάλλον σαν προπομπός του ανοίγματος των Δημοτικών σχολείων ακούστηκε,αν και δήλωσε ότι επιστημονικά δεν υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν.Συγκεκριμένα είπε πως δεν υπάρχει εγγύηση 100%!!! Κατά την γνώμη του τα οφέλη της επιστροφής είναι περισσότερα από τους κινδύνους!!!!

Οι λόγοι που ανέφερε υπέρ του επιχειρήματος για επιστροφή στα σχολεία
Πρώτον, υπάρχει ανισότητα στην εκπαίδευση για παιδιά που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Δεύτερον, υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική γνώση. Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούσαν στο εξωτερικό ολοκληρωτικά την εκπαίδευση.

Τρίτον, αναγνωρίζονται περισσότερες επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Ας μην υποτιμάμε την επιρροή του σχολείου στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Τέταρτον, υπάρχουν οικονομικοί λόγοι. Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι πάντα υψηλότερο για ένα παιδί που ζει σε ένα περιβάλλον με προβλήματα.

Τέλος, είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την Δευτέρα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Δημοτικών


Χθες ξεκίνησε το τρίτο στάδιο επαναλειτουργίας της αγοράς και επέστρεψαν και άλλοι μαθητές στα σχολεία. Το πρόγραμμα προχωράει σταθερά και ομαλά και οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν στον κόσμο και αυτό είναι κέρδος για την χώρα.

Είπε ακόμα ότι οι χώροι εστίασης ανοίγουν την Δευτέρα 25 Μαΐου και από εκείνη την ημέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά. Για το άνοιγμα των Δημοτικών οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Για όσους έρχονται από το εξωτερικό το μέτρο της 14ημερες καραντίνας έχει παραταθεί και ισχύει έως τις 31 Μαΐου.

Αυτή την στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Αν είναι θετικό το τεστ μένουν στο ξενοδοχείο και αν είναι αρνητικό συνεχίζουν την καραντίνα στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει.

Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση, είπε ακόμα και ζήτησε να μην χαλαρώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom