Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι - Κοντά στην ταυτοποίηση της δράστιδος οι αρχές (βίντεο)


Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την δράστιδα της σοκαριστικής επίθεσης με βιτριόλι, που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα, το πρωΐ της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ και του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Γεραφέντη.

Είναι λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, που καταγράφεται η εικόνα νεαρής γυναίκας να κατεβαίνει από το όχημά της και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου.

Στη συνέχεια, όταν βγαίνει από το κτήριο μετά την επίθεση, δεν υπάρχει κάμερα που να την έχει καταγράψει στη διαδρομή διαφυγής της. Στην καταγραφή κατά την είσοδό της, δεν διακρίνονται ευκρινώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, καθώς φορούσε μάσκα και σκούφο.

Πάντως φαίνεται να είναι μετρίου αναστήματος και σχετικά αδύνατη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τη σχετική ανάλυση στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της αστυνομίας, θα μπορέσουν να έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, που θα βοηθήσουν την Ιωάννα να αναγνωρίσει την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

Η γυναίκα φαίνεται στις εικόνες να αποβιβάζεται από όχημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αυτοκίνητο και ο οδηγός εντοπίστηκαν, ενώ όπως διευκρινίζεται ο οδηγός δεν είχε καμία γνώση ή συμμετοχή στην άγρια επίθεση.

Τα στοιχεία που έδωσε ο οδηγός στρέφουν τις έρευνες των αρχών σε συγκεκριμένη περιοχή από όπου παρέλαβε τη δράστιδα.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της δράστιδος -από που ξεκίνησε και πως έφτασε στην περιοχή της Καλλιθέας- ώστε να εντοπίσουν το σπίτι της.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, έχει κάνει σημαντικά λάθη σε όλη τη διαδρομή της αλλά και κατά την επίθεση, τα οποία θα εκμεταλλευτούν για να την εντοπίσουν, συνδυαστικά με μαρτυρίες, καταθέσεις και οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Εκτιμούν άλλωστε ότι σήμερα θα μπορέσει να καταθέσει και η 34χρονη Ιωάννα, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Θριάσιο, ώστε να τους βοηθήσει να φτάσουν στα ίχνη της δράστιδος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom