Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Πράξη μίσους από τον κοντινό κύκλο της 34χρονης με σκοπό να την βασανίσει (βίντεο)


Που στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της “μαυροφορεμένης”. Το ψυχολογικό προφίλ του θύτη. Τι έχει πει μέχρι τώρα η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με το βιτριόλι.

Στον κοντινό κύκλο της 34χρονης στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την κλινική εγκληματολόγο κ. Ιωάννου η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πρόκειται για ένα άτομο, μάλλον γυναίκα, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, είτε πρόκειται για αυτά του θυμού είτε της ζήλιας και είναι πολύ πιθανό να πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας.Η επίθεση με το βιτριόλι είναι μια πράξη μίσους που είχε σκοπό να παραμορφώσει την άτυχη κοπέλα και να της καταστρέψει τη ζωή. Μάλιστα όπως είπε η κ. Ιωάννου δεν αποκλείεται να υπήρχε και μεσάζοντας που προμήθευσε το βιτριόλι στην “μαυροφορεμένη”.

Σημασία σύμφωνα με την εγκληματολόγο έχει και η κατάθεση πως ο θύτης μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας από το ευρύτερο περιβάλλον της κοπέλας και να υπήρξε μια ζήλια, μιας διεστραμμένη εκδήλωση αγάπης. Επίσης δεν αποκλείει το γεγονός να υπάρχει συνεργάτης ενώ εμφανίζεται βέβαιη πως είναι προμελετημένο έγκλημα με σκοπό να της καταστρέψει τη ζωή με το βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε στην κατάθεσή της η 34χρονη Ιωάννα - Γιατί δεν απογοητεύονται οι αστυνομικοί

Την πρώτη της κατάθεση έδωσε σήμερα στους Αστυνομικούς η 34χρονη που δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη επίθεση με βιτριόλι, στην είσοδο της εργασίας της, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο newsit.gr ο δικηγόρος της 34χρονης, κ. Λύτρας, η γυναίκα δεν προσέφερε πολλά πράγματα στην έρευνα της Αστυνομίας, καθώς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο σύνολο των ερωτήσεων των Αστυνομικών και κυρίως στο εάν αναγνωρίζει κάτι από την μυστηριώδη μαυροφορεμένη γυναίκα, που ουσιαστικά της άλλαξε προς το χειρότερο την ζωή της.

Όσον αφορά στην ερώτηση που της έκαναν για το εάν αναγνωρίζει την γυναίκα, η 34χρονη αρκέστηκε μόνο στην περιγραφή της επίθεσης και μάλιστα στο μοτίβο των προηγουμένων ημερών, χωρίς όμως να δώσει στους αστυνομικούς κάποιο επιπλέον στοιχείο στην “φαρέτρα” τους:

«….όχι δεν είμαι σε θέση ακόμα να καταλάβω, όχι μόνο γιατί το έκανε αλλά και ποια το έκανε. Την ώρα που περίμενα στο ασανσέρ, κατάλαβα κίνηση στις σκάλες. Γύρισα να δω και ξαφνικά αντιλήφθηκα μια γυναίκα, μάλλον ψηλή, να μου ρίχνει στο πρόσωπο ένα υγρό και να φεύγει, σχεδόν τρέχοντας, προς την έξοδο. Άρχισα να καίγομαι και να πονάω φριχτά, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια», φέρεται να είπε η Ιωάννα στους αστυνομικούς.


Παρά το γεγονός πως οι αστυνομικοί περίμεναν πολλά από την κατάθεση της 34χρονης, δεν απογοητεύονται από τα μηδαμινά αποτελέσματα της πρώτης κατάθεσης, καθώς όπως λένε ο δρόμος είναι μακρύς:

«…υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία και τακτική και θα χρειαστεί να μιλήσουμε πολλές φορές με το θύμα της επίθεσης, μέχρι να φτάσουμε σταδιακά να ξεκλειδώσουμε την μνήμη της και να “πάμε” σε περιστατικά ακόμα και από το παρελθόν, που είναι δυνατόν να μας οδηγήσουν στο δράστη», λέει στο Nwesit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Στο μεταξύ και όπως πρώτο το newsit.gr είχε αποκαλύψει, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους δυο σημαντικά βίντεο, στα οποία απεικονίζεται μια μαυροφορεμένη γυναίκα να απομακρύνεται από κοντινό σημείο, από το κτήριο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο βίντεο δείχνει μια γυναίκα με σκούρα ρούχα να περπατά ψύχραιμη στο ίδιο πεζοδρόμιο που βρίσκεται το κτήριο, όπου δέχτηκε 34χρονη την επίθεση και μάλιστα μόλις ενάμιση με δυο μέτρα από το σημείο και κυρίως μόλις ενάμιση λεπτό μετά το σοβαρό περιστατικό με το καυστικό υγρό.

Το δεύτερο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και ίσως είναι και το πιο σημαντικό, δείχνει την ίδια γυναίκα με τα σκούρα ρούχα και την χειρουργική μάσκα, τουλάχιστον 10 μέτρα μακριά από το σημείο τις επίθεσης, να επιβιβάζεται σ ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί άλλο άτομο, ίσως γυναίκα και να απομακρύνονται από το σημείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τα βίντεο έχουν μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να «καθαριστούν», σε μια προσπάθεια να φανεί ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ώστε στο επόμενο στάδιο να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός.

Βέβαια παραμένει για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ το ερώτημα: «…η γυναίκα που έχουμε στα δυο σημαντικά βίντεο είναι εντέλει η γυναίκα που οργάνωσε και ολοκλήρωσε την επίθεση με το καυστικό υγρό;».


Η 34χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις. Ψυχολογικά παρακολουθείται από ομάδα ειδικών, που προσπαθούν να τη στηρίξουν.

Οι ειδικοί μιλούν για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο ο δράστης σχεδίασε με προσοχή. Ένα έγκλημα που δείχνει μίσος και εμμονή. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, Μ. Καλοφώνου, έκανε γνωστό ότι το αριστερό μάτι της 34χρονης έχει καεί.


https://www.newsit.gr/ & https://www.ant1news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: