Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: 15 στελέχη της εταιρείας σε Ελλάδα και Ελβετία κλήθηκαν ως ύποπτα για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος


Από την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία, φέρεται να εντοπίστηκαν ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2012, το οποίο φέρεται να έγινε με τη... μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος , τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελικοί λειτουργοί έστειλαν κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης – ξέπλυμα μαύρου χρήματος – σε 15 στελέχη που προέρχονται τόσο από τη μητρική εταιρεία , που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διακίνηση του μαύρου χρήματος, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή της οι εισαγγελείς, φέρεται ότι γινόταν με τη… μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Τα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, στην Εισαγγελία Διαφθοράς , προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο επόμενος κύκλος που θα ανοίξει είναι αυτός που αφορά σε δωροδοκία γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: