Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Βαρουφάκης για πόθεν έσχες: Μου έκανε κακό οικονομικά η ενασχόληση με την πολιτική! (βίντεο)


Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις περιουσίας πόθεν έσχες, τονίζοντας ότι πριν το 2015 κέρδιζε περισσότερα χρήματα από τη δουλειά του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για τα εισοδήματα και την οικονομική του κατάσταση, μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και της συζύγου του. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε εισοδήματα 458.000 ευρώ, καταθέσεις συνολικού ύψους 211.687 δολαρίων και 38.811 ευρώ, ενώ μαζί με τη σύζυγό του δήλωσαν συνολικά 10 ακίνητα.

«Η ενασχόληση με την πολιτική, μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Απαντώντας στην κριτική για τα υψηλά εισοδήματά του, τόνισε ότι «δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι την τριετία 2015-2018 πλήρωσε σε φόρους πάνω από 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά την πηγή των εισοδημάτων του, ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από τη δουλειά του στο εξωτερικό, πλην της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι είναι ίσως ο μόνος πολιτικός «που κάνει εισαγωγή συναλλάγματος».



ΜέΡΑ25 για δηλώσεις πόθεν έσχες: Ας αλλάξει ο τίτλος σε «Τι Έσχες», υποσκάπτεται η ουσία της διαδικασίας

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΜέΡΑ25 για τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες πολίτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι η διαδικασία γίνεται με «ελλιπή τρόπο και «η ουσία της υποσκάπτεται».

«Το ΜέΡΑ25 οφείλει να τονίσει ότι αυτή η τόσο καίρια διαδικασία, γίνεται με τόσο ελλιπή τρόπο που η ίδια η ουσία της υποσκάπτεται», σημειώνει το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.

Η πολιτική παράταξη στέκεται στο «πόθεν», σημειώνοντας ότι αυτό είναι που έχει σημασία αλλά αυτό «δε στοιχειοθετείται επ’ ουδενί, με αποτέλεσμα να μένει μόνο μια καταγραφή εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία αιτιολόγηση, έρευνα η διασταύρωση για το από πού προήλθαν αυτά».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 ζητά να ενισχυθεί η διαδικασία με τον έλεγχο και τη διασταύρωση της προέλευσης των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων. «Διαφορετικά, ας αλλάξει ο τίτλος σε “Τι Έσχες” ώστε τουλάχιστο να μη βασανίζουμε την ελληνική γλώσσα με μια αναντιστοιχία ανάμεσα στην περιγραφή και το περιγραφόμενο», τονίζεται.
https://sputniknews.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Στη δημοσιότητα τα "έσχες" των φτωχούληδων της Βουλής,απουσιάζει το "πόθεν"! (δείτε τους πίνακες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom