Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγωδία στις Οινούσσες: 7 οι νεκροί από το ναυάγιο,εκ των οποίων 5 παιδιά!


Σε εξέλιξη είναι και αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια από τις Οιννούσες, έπειτα από ανατροπή λέμβου νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανασύρθηκαν αρχικά νεκρά δύο μικρά παιδιά, ένα βρέφος και ένας 4χρονος,ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα ανασύρθηκαν νεκρά ακόμα τρία παιδια και δύο ενήλικες με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 7.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν συνολικά 18 άτομα,όμως 12 διασωθέντες και 7 νεκροί μας κάνει 19,τα οποία βρέθηκαν στη θάλασσα μετά την ανατροπή της βάρκας. Πλοίο που περνούσε τυχαία από την περιοχή είδε τη μοιραία βάρκα και σήμανε συναγερμός.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός. Προφανώς κατά τη διάρκεια του ναυαγίου επικράτησε πανικός και είναι πολύ πιθανό, ορισμένοι να μην ήξεραν μπάνιο.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11.00 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom