Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Με επιτυχία διεξήχθησαν ο 33ος Γύρος της Αθήνας και το 11ο Greece Race for the Cure® ενάντια στον καρκίνο του μαστού (φωτο)


Ο 33ος Γύρος της Αθήνας μαζί με Αγώνα δρόμου και Περιπάτου του Greece Race for the Cure® ενάντια στον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία όπως κάθε χρόνο το Ζάππειο.

Οπως ήταν επόμενο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων υπήρξαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, που ίσως να ταλαιπώρησαν τους εποχούμενους,όμως ήταν αναγκαίες και για καλό σκοπό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «O 33ος Γύρος της Αθήνας, ο ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην πρωτεύουσα, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και φέτος για πρώτη χρονιά γίνεται σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώνεται με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.

Το Greece Race for the Cure®, περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5χλμ και περίπατο 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στέλνουμε για άλλη μία χρονιά το ηχηρό μήνυμα: ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Δείτε φωτο 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom