Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής στην περιοχή της Δάφνης


Ένας 31χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος Έλληνας συνελήφθησαν, στον Κορυδαλλό και το Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, για τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε βάρος χρηματαποστολής, στην περιοχή της Δάφνης.

Συγκεκριμένα, πρωϊνές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου, οι δράστες μπήκαν, έπειτα από παραβίαση πόρτας, σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας και από εκεί μέσω παραθύρου σε κενό χώρο καταστήματος, στην πρόσοψη του οποίου είναι εγκατεστημένο ΑΤΜ.

Την ίδια ημέρα, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας πήγε στο κενό κατάστημα προκειμένου να παραλάβει χρήματα από το εγκατεστημένο ΑΤΜ. Την στιγμή της παραλαβής, οι δράστες, με την απειλή πιστολιού, τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν την κασετίνα με τα χρήματα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί Κ.Ο.Κ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους στην Κυψέλη και το Παγκράτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, καραμπίνα, 32 φυσίγγια, πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της εκβίασης, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, ενώ έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom