Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)


Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη ακριβώς στις 2:00 το μεσημέρι.Πριν από λίγο το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο ανέβασε το μέγεθος του σεισμού στα 6 ρίχτερ.
Εχει πέσει το τηλεφωνικό δίκτυο στην Κωνσταντινούλη και οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες προς το παρόν για τις συνέπειες από το σεισμό.

Δείτε τα στοιχεία του σεισμού σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Ευρομεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου:
Magnitude Mw 5.8
Region WESTERN TURKEY
Date time 2019-09-26 10:59:23.7 UTC
Location 40.88 N ; 28.18 E
Depth 2 km
Distances
66 km W of İstanbul, Turkey / pop: 11,175,000 / local time: 13:59:23.7 2019-09-26
38 km SW of Büyükçekmece, Turkey / pop: 164,000 / local time: 13:59:23.7 2019-09-26
21 km SE of Marmaraereğlisi, Turkey / pop: 11,000 / local time: 13:59:23.7 2019-09-26

Δείτe live εικόνα από το κανάλι TRT της Τουρκίας


Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε σήμερα την Κωνσταντινούπολη,όπως ανακοίνωσαν το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών.
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 66 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας. 
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί και σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, εκτός από υλικές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί θύματα προς το παρόν.
Παρόλα αυτά ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.

Τα βίντεο που έχουν ανέβει ήδη στα social media δείχνουν την ένταση του σεισμού

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το TRT Hamber

Από το Κέντρο Καταστροφών και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής του Τμήματος του σεισμού,  στις 13:59 με επίκεντρο το Μαρμαρά Θάλασσα Silivri Τουρκία  συνέβη  σεισμός μεγέθους 5,8 ρίχτερ.

Ο σεισμός έλαβε χώρα σε εστιακό βάθος 6.99 χιλιομέτρων και η απόσταση του από το Silivri είναι 21.68 χιλιόμετρα.
Πανεπιστήμιο του Boğaziçi Το Παρατηρητήριο και το Ινστιτούτο Έρευνας Σεισμών του Kandilli Το Περιφερειακό Κέντρο Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σεισμού και του τσουνάμι ανακοίνωσε το μέγεθος του σεισμού ως 5.7.
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη έγινε αισθητός στο κέντρο της πόλης Bursa, Kocaeli και Kırklareli.
Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
AFAD, 4 μετασεισμούς μεγέθους μεταξύ 2,6 και 4,1 μετά την εμφάνιση του σεισμού, είπε.
Ο μιναρές του τζαμιού καταστράφηκε στο Avcılar
Μετά από τις σοβαρές δονήσεις, ο λαός της Κωνσταντινούπολης πήγε στους δρόμους. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν γρήγορα.
Οι τηλεφωνικές γραμμές κόπηκαν, οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης δεν μπορούσαν να φτάσουν ο ένας στον άλλο Μετά τον σεισμό, καταστράφηκε ο μιναρές ενός τζαμιού στο Avcılar.
"Καμία κοινοποίηση ζημιών"
Σύμφωνα με πληροφορίες της Προεδρίας για την αντιμετώπιση καταστροφών και έκτακτης ανάγκης από το Υπουργείο Εσωτερικών (AFAD), ένας σεισμός μεγέθους 5,8 Mw σημειώθηκε σήμερα στις 13:59 π.μ. στη Θάλασσα της Μαρμαρά (εκτός από το Silivri). Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε γραμμές ειδοποίησης AKOM, 112, 155, 156. Όλες οι μονάδες παρακολουθούν στενά τις επιπτώσεις του σεισμού στην πόλη μας. " Η δήλωση είπε.
"Οι πολίτες των οποίων τα σπίτια είναι ραγισμένα πρέπει να εγκαταλείψουν τα κτίριά τους"
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, Kerem Kinik, ο σεισμός μπορεί να έχει προκαλέσει ζημιά σε ορισμένα κτίρια, δήλωσε: «Τα σπίτια στις ρωγμές των σπιτιών τους και οι κυβερνήτες πρέπει να εγκαταλείψουν το AFAD», για να ακούσουν τις προειδοποιήσεις. μία ή δύο εβδομάδες μπορεί να ακολουθηθεί από μετασεισμούς (4 και άνω). Οι πολίτες μας σε κατεστραμμένα και επικίνδυνα κτίρια πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή μπορούν να παράγουν ενέργεια που μπορεί να σπάσει το φλοιό της γης ". είπε.
Η κατάρτιση ανεστάλη στο Kocaeli
Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στον Kocaeli. Στο κέντρο του Kocaeli και οι περιοχές αισθάνθηκαν βραχυπρόθεσμα σεισμό πανικού, οι άνθρωποι μέσα στο κτίριο γρήγορα έριξε τον εαυτό του στο δρόμο. Μετά το σεισμό, οι μαθητές οδηγήθηκαν στον κήπο στα σχολεία σε όλο τον πανικό στο Kocaeli, ενώ η εκπαίδευση ανακόπηκε για μισή μέρα. Οι γονείς μπροστά από το σχολείο μετά το σεισμό με φόβο τα παιδιά τους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom