Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Δρόμοι ποτάμια (βίντεο)


Η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από χθες (πρώτα από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα) έφτασε στα… νότια. Οι ουρανοί άνοιξαν και στην Αττική. Βρέχει καταρρακτωδώς σε Παγκράτι, Ηλιούπολη και Αμπελόκηπους.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των πλημμυροπαθών από τη Θεσσαλονίκη!

Από το πρωί ξέραμε ότι η κακοκαιρία θα έφτανε και στα… νότια. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και οι δρόμοι στο Παγκράτι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια.



Φυσικά, το Παγκράτι δεν ήταν η μοναδική περιοχή όπου άρχισε να βρέχει… Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και σε Ηλιούπολη και Αμπελοκήπους.
Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, όταν προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.
Οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν χθες το βράδυ από τη θεομηνία προκαλούν σοκ. «Παλέψαμε με τα νερά, με το ποτάμι, παλέψαμε στην κυριολεξία, είπα κάποια στιγμή πάει, θα πνιγούμε… Έφερα και δύο τούμπες, το κεφάλι μου ήταν μέσα στα νερά. Μπορεί να ήπια και νερό, δεν ξέρω». Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του Μιχάλη Ασκαρίδη, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του αλλά και γείτονες του, στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας, έδωσαν μάχη με τα ορμητικά νερά, που κατέκλυσαν την περιοχή, όταν ξέσπασε η καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Από το πρωί η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου είχε προειδοποιήσει ότι τοπικές βροχοπτώσεις ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής και πως τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα και την πόλη της Αθήνας.
Από το μεσημέρι, η κακοκαιρία θα… έφτανε στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα και προς το βράδυ στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom