Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Άδεια Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη, το Κράτος και… «η Φάρμα των Ζώων»


Με ολομέτωπη, εξευτελιστική και επικίνδυνη υποχώρηση έναντι του υποκόσμου κινδυνεύει η συντεταγμένη πολιτεία, μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ασκήσει, άρον-άρον αργά το βράδυ της
Παρασκευής, αναίρεση κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου, οι οποίοι ομόφωνα είχαν κρίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί νέα άδεια στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αφορμή της σπουδής αυτής της Ξένης Δημητρίου ήταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με τους υποστηρικτές του πολλάκις ισοβίτη κατάδικου να πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά επίδειξη δύναμης προς το κράτος με ολοένα κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες. Και όλα αυτά χωρίς να έχει συλληφθεί μέχρι τώρα ούτε ένας από τους δράστες!
Η επιεικώς αμφιλεγόμενη απόφαση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, συνοδεύεται -χωρίς βεβαίως να μπορεί κανείς να αποδείξει ότι συνδέεται- από την  αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί.
Οι στόχοι είναι προφανείς: Η κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» επιθυμεί διακαώς, αφενός να περάσει το μήνυμα στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμένει συνδεδεμένη με τις «αρχές» της ριζοσπαστικής αριστεράς, και αφετέρου να καλμάρει τους οπαδούς του Κουφοντίνα, οι οποίοι απειλούν ευθέως να τα κάνουν γης μαδιάμ κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Την Τρίτη η κρίσιμη απόφαση

Παρότι σύννομη, η απόφαση της Ξένης Δημητρίου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις για μερικούς συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με το τυπικό της υπόθεσης.
Αφενός ακολούθησε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των φυλακών του Βόλου που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα.
Δεύτερον, η κ. Δημητρίου επέλεξε να αγνοήσει την κρίση του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου (στον οποίο η ίδια είχε αναθέσει να μελετήσει το θέμα από τις 15 του μηνός), ο οποίος την την ενημέρωσε πως δεν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση!
Το σκεπτικό του ήταν, πως πέρα από το νομικό ζήτημα -εάν δηλαδή οι πολυϊσοβίτες «τύπου Κουφοντίνα» με 11 φορές ισόβια δικαιούνται ή όχι άδειες, καθώς ο νόμος δεν είναι σαφής-, η περίπτωση του αρχιεκτελεστή της 17Ν έχει και ουσιαστικά ζητήματα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν μπορεί να του χορηγηθεί άδεια διότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, καθώς ο Κουφοντίνας είναι αμετανόητος και επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα. Δηλαδή ο αντιεισαγγελέας συμφωνεί με τους δικαστές του Βόλου που είχαν το θάρρος να κρίνουν την υπόθεση με βάση τη συνείδησή τους και μόνο, χωρίς να δειλιάσουν μπροστά στις απειλές που είχαν εκτοξευθεί κατά της ζωής τους από ηγετικό στέλεχος γνωστής «συλλογικότητας».
Μετά την άρνηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε αναίρεση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάσισε να προχωρήσει η ίδια, αναλαμβάνοντας το βάρος της υπόθεσης, σε μια προεκλογική περίοδο που έχει σημαδευτεί από την διαρκή απειλή των υποστηρικτών του ανθρώπου που αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δικαστή και του δημίου σκότωσε εν ψυχρώ 11 ανθρώπους -και συμμετείχε στη δολοφονία άλλων τόσων- επειδή… διαφωνούσε «ιδεολογικά» μαζί τους…

Αλλαγή στάσης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η τωρινή στάση της κ. Δημητρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή που είχε κρατήσει πέρυσι όταν είχε ζητήσει την πειθαρχική δίωξη δυο εισαγγελέων που είχαν συναινέσει στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα.
Ηταν Ιούνιος του 2018 όταν η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δύο εισαγγελείς διότι «η έγκρισή του στο αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας «αντίκειται στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, θίγει το κύρος της δικαιοσύνης και του εισαγγελικού λειτουργήματος και συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της “παράβασης διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης…“ και συγκεκριμένα της πλημμελούς άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, σε σχέση με τις (υπηρεσιακές του) ενέργειες κατά την χορήγηση αδείας στο Δημήτριο Κουφοντίνα».
Μάλιστα τότε ο Κουφοντίνας είχε βγει και είχε εξαπολύσει επίθεση στην κ. Δημητρίου λέγοντας ότι παρενέβη σε ένα θέμα κρίσης και συνείδησης των εισαγγελέων και μιλώντας για εκφοβισμό των δύο εισαγγελέων.

Εκβιασμός μέσω απεργίας πείνας

Οι όποιες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο κρίνονται υπό τη σκιά μιας ακόμη παραμέτρου: της απόφασης του Κουφοντίνα να ασκήσει πίεση για να ικανοποιηθεί το αίτημά του προχωρώντας σε απεργία πείνας – και τη συνεπακόλουθη νοσηλεία του στην Εντατική.
Η χορήγηση άδειας στον αιμοσταγή δολοφόνο της 17 Νοέμβρη σκόνταψε όταν η υπόθεση έφθασε να κριθεί από δικαστές μετά την αρνητική τοποθέτηση στο συμβούλιο της φυλακής του αρμόδιου εισαγγελέα.
Και στις δύο περιπτώσεις, όταν δικαστικά συμβούλια επιλήφθηκαν της υπόθεσης, η απόφαση ήταν αρνητική, ενώ πριν, όταν η απόφαση ήταν στην αρμοδιότητα του συμβουλίου των φυλακών, όπου μετέχουν ένας εισαγγελέας, μια κοινωνική λειτουργός και ο διευθυντής της φυλακής, οι αιτήσεις Κουφοντίνα για άδειες είχαν πάντα θετική κατάληξη.
Μάλιστα, όταν είχαν δοθεί άδειες στον Κουφοντίνα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που συμφώνησαν στη χορήγησή τους, ενώ τώρα η τοποθέτησή της στον χειρισμό του όλου θέματος ήταν εντελώς αντίθετη…

Οργή από τη ΝΔ για τους «αμετανόητους τρομοκράτες»

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. µετά την παρέµβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, µε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «κανένα σοβαρό δηµοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τροµοκράτες ή θαυµαστές τους», υπογραµµίζοντας µάλιστα ότι «η Ν.Δ. θα καταργήσει τον νόµο Παρασκευόπουλου επαναφέροντας τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αµετανόητους τροµοκράτες».

Κράτος vs τρομοκράτες

Η αναίρεση της κ. Δημητρίου αναμένεται να κριθεί αύριο Τρίτη όταν θα συνεδριάσει προς αυτό το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου. Η απόφαση των αρεοπαγιτών είτε θα ανοίξει τον δρόμο να βγαίνει συχνά από τις φυλακές ο Κουφοντίνας, είτε θα δυσχεράνει την παροχή αδειών σε όλους του καταδίκους που έχουν διαπράξει ανάλογα εγκλήματα.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, διακύβευμα είναι το μήνυμα που η απόφαση αυτή θα στείλει σε ολόκληρη την κοινωνία.
 



14/7/1992: Ο Θάνος Αξαρλιάν, «παράπλευρη απώλεια» του Κουφοντίνα και της παρέας του

Θα δείξει σε όλους είτε ότι υπάρχουν «ακόμα δικαστές στην Αθήνα», είτε θα αποκαλύψει με τον πλέον δραματικά αναίσχυντο τρόπο ότι ακόμα κι αυτοί έχουν υποχωρήσει μπροστά στις απειλές των συμμοριών του υποκόσμου που επιδιώκουν ολοένα και πιο δυναμικά να σφετεριστούν από τα χέρια του κράτους του προνόμιο της -κατά τον Χομπς- «νόμιμης βίας», δηλαδή του εκ των ων ουκ άνευ παράγοντα για την ύπαρξη μιας Κοινωνίας.
Γιατί είναι γνωστή σε όλους η κατάληξη της «Φάρμας των Ζώων»…
https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom