Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Γρεβενά - Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία (φωτο & βίντεο)


Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή του το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νομός
Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις.


Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το χιόνι μέσα στην πόλη των Γρεβενών είναι στα 40 εκατοστά, ενώ στα χωριά σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα 80 εκατοστά.


»Από το πρωί της Πέμπτης θα χρειαστεί άμεσα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η πρόσβαση στα δεκάδες ορεινά χωριά, η διάνοιξη των δρόμων για να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι στα ποιμνιοστάσιά τους και ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων που έχουν βουλιάξει στο χιόνι».


Η χιονόπτωση είναι τόσο έντονη σε όλα τα σημεία της δυτικής Μακεδονίας που χρειάστηκε σε τρεις περιπτώσεις η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Γρεβενών για τον απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων που είχαν αποκλειστεί στις μονάδες τους, ενώ με ειδικό όχημα μεταφέρθηκε από τα ορεινά Γρεβενά μία έγκυος γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, το χιόνι που έφερε η κακοκαιρία Υπατία «είναι το περισσότερο από κάθε καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά αυτό που διευκολύνει αφάνταστα τα συνεργεία αποχιονισμού είναι ότι δεν έχουμε δυνατούς ανέμους για να δυσχεραίνουν το έργο μας».

Νωρίτερα, οι δήμαρχοι των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ανέστειλαν τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο των δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας στην Πέλλα, ενώ στην Ημαθία αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας Σελίου και Βέροιας Δασκίου.

Στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού και Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου (από Άγιο Πρόδρομο έως Πολύγυρο μέσω Παλιόκαστρου), ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα δημοτικά διαμερίσματα και στην πόλη του Κιλκίς, με εξαίρεση τις κεντρικές οδούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ και https://greveniotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom