Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

«Θερμή» υποδοχή Πολάκη από εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ηρακλείου (φωτο & βίντεο)


«Θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο με φόντο τα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων.


Οι εργαζόμενοι ύψωσαν πανό με σύνθημα «Καμία απόλυση - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού» και «μπλόκαραν» την είσοδο του υπουργού στο νοσοκομείο ζητώντας λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο. «Δώστε λεφτά για πρόνοια υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» ήταν το σύνθημα που μονοπώλησε ενώ συνεχίστηκε και μέσα στο νοσοκομείο.
Ο αναπληρωτής υπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνομίλησε με τους εργαζομένους. «Δεν έχω ανάγκη προστασίας», φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος συνέστησε ηρεμία απευθυνόμενος στο παραταγμένο πλήθος σημειώνοντας ότι δεν θα φύγει κανείς ενώ συμπλήρωσε «Αυτή η κυβέρνηση βάζει, δε βγάζει».


Ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Βρυσαλης ανέφερε: «Αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση. Θέλουμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους».


Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στην είσοδο του νοσοκομείου καταγγέλλοντας - μεταξύ άλλων - τη δωρεά μηχανημάτων στο νοσοκομείο από εφοπλιστικά συμφέροντα.

«Μήλον της έριδος» για τους εργαζομένους είναι ένας νέος γραμμικός επιταχυντής (linac), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τελικά, τα εγκαίνια του γραμμικού επιταχυντή πραγματοποιήθηκαν κανονικά όπου έδωσαν το παρών - μεταξύ άλλων - βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καθώς και η Διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ.

Εκτός από την πολιτική ηγεσία, μάλιστα, ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, η δωρεά του οποίου καλύπτει παράλληλα τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων.

Ο εν λόγω γραμμικός επιταχυντής είναι ο δεύτερος που τοποθετείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών (μηχανήματα ακτινοθεραπείας) σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας (Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Πάτρα) με νέους σύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στη Μεσαρά όπου πρόκειται να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Μοιρών και να έχει συναντήσει με τοπικά στελέχη αλλά και απλούς πολίτες.























Εντυπωσιάζει ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ:




https://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom