Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

«Καλωσόρισμα» της Μέρκελ με διαδηλώσεις - Η ΓΑΔΑ σκέφτεται (ξανά) να τις απαγορεύσει


Δρακόντια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω απο 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή, με διαδήλωση «υποδέχονται» την Άνγκελα Μέρκελ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης και πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ καλεί σειρά οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Αναλυτικά, στο κάλεσμα που συνυπογράφουν 13 οργανώσεις, ανάμεσά τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, αναφέρεται:

«Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το ‘’Go Back’’ του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου:

- Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση.»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις για απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Πρόκειται για μέτρο που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, τόσο επί της παρούσας κυβέρνησης όσο και επί των προηγούμενων, με την αρχή να γίνεται ξανά κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Άνγκελας Μέρκελ, το 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε λόγο για «χουντικό διάταγμα», ενώ τη διαφωνία τους είχαν εκφράσει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση το κέντρο της Αθήνας το επόμενο 48ωρο αναμένεται να μετατραπεί σε «φρούριο», καθώς επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί. Εξάλλου υπό στενή επιτήρηση θα βρίσκονται σημεία που εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο κατά την άφιξη και την αναχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Το πρόγραμμα Μέρκελ στην Αθήνα

Πέμπτη 10/1

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom