Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Επιτέλους κατατέθηκε το ν/σ για τις εξετάσεις οδήγησης - Πανηγυρίζει η Δούρου,ενώ 5 μήνες οι εκπαιδευτές είναι χωρίς δουλειά και 70.000 πολίτες χωρίς διπλώματα

Περιλαμβάνει και ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών

Επιτέλους κατατέθηκε στη Βουλή,από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,Χρήστο Σπίρτζη,το νομοσχέδιο που αναμένεται να βάλει τέλος
στο αδιέξοδο της μη διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης εδώ και πέντε μήνες!

Πρόκειται για το ν/σ με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και «αναμένεται να βάλει τέλος σε μια εκκρεμότητα τεσσάρων μηνών», σημειώνει σε πανηγυρική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου όντως αναμένεται να ανάψει και πάλι το πράσινο φως στη διενέργεια των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών που έχουν παγώσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Κλειδί γι' αυτό αποτελεί και η ρύθμιση με την οποία δίνεται αναδρομικά από την 1η Μαΐου 2018 και μέχρι τρεις μήνες από την θέση σε ισχύ του σχεδίου νόμου, η μηνιαία αποζημίωση ύψους 240 ευρώ στους εξεταστές, που διενεργούν τις εξετάσεις μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας τους.

Η αποχή των υπαλλήλων στην πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας έχει ταλαιπωρήσει τους υποψήφιους οδηγούς, αλλά και τους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης με πολλούς μάλιστα να βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο.Να θυμίσουμε βέβαια ότι το ζήτημα της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων είναι ένα σήριαλ που επαναλήφθηκε αρκετές φορές για πάνω από 2,5 χρόνια και πήγαινε από παράταση σε παράταση.

Η πανηγυρική λοιπόν ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει επίσης ότι τόσο η διοίκηση της Περιφέρειας όσο και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, είχαν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι «...βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών - οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών -, που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κατάστασης αυτής.»!

Σημ. Ζείδωρον: Θα θέλαμε να ξέραμε αν δεν ήταν στο πλευρό τους η κυρία Δούρου πόσο καιρό ακόμα θα ταλαιπωρούνταν οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης και οι πολίτες που έχουν ανάγκη το δίπλωμα για να εργαστούν;

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους ολόκληρο το ν/σ όπως κατατέθηκε στη Βουλή:
Αιτιολογική Εισηγητική Εκθεση του ν/σ

Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις

Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου

Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ

Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης

Ακολουθεί η πανηγυρική ανακοίνωση της κυρίας Δούρου,ενώ οι εκπαιδευτές είναι 5 μήνες χωρίς δουλειά και 70.000 πολίτες χωρίς διπλώματα (και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα!)

Η Περιφέρεια Αττικής για την επανέναρξη των εξετάσεων οδήγησης στο πλευρό των εκπαιδευτών οδήγησης και των εξεταστών

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης και της παύσης της διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες, η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών - οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών -, που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κατάστασης αυτής.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προς το αρμόδιο Υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να μπει τέλος σε ένα αδιέξοδο που έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος όχι μόνο για έναν κλάδο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία καθώς χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της τεχνητής ανεργίας.

Η αναμενόμενη κατάθεση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του νομοσχεδίου που επιλύει το πρόβλημα, αποτελεί ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση που μένει όμως να επιβεβαιωθεί.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, των εκπαιδευτών οδήγησης και των εξεταστών στον δίκαιο αγώνα τους. Η δικαίωσή τους δεν είναι δικαίωση ενός κλάδου αλλά διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών και βήμα για την κανονικότητα που απαιτεί μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom