Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Καταρρέει ο Ταϋγετος: Τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου από τις κατολισθήσεις (φωτο)


Τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου με μείζονος σημασίας αυτό που αφορά την κατολίσθηση και τη μεγάλη καταστροφή που υφίσταται ο δρόμος Σπάρτης – Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου.

Χθες, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μαζί με συνεργάτες, περιφερειακούς συμβούλους και επιστήμονες του ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν αυτοψία στον εν λόγω οδικό άξονα και στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου που αντιμετωπίζουν προβλήματα από κατολισθήσεις και καθιζήσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Θα αξιοποιήσουμε πόρους από τα 68 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίζουμε τώρα για τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε άμεση επίλυση του ζητήματος.
Την ίδια ώρα έλαβε χώρα σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρεδόθησαν χάρτες και άλλο απεικονιστικό υλικό της περιοχής του Ταϋγέτου σε κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Επιπλέον, έγινε από πλευράς Δήμου επισήμανση των σημείων όπου έχουν παρουσιασθεί προβλήματα, λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων, στη δημοτική και αγροτική οδοποιΐα, καθώς και σε οικίες και άλλα κτίσματα. Χρειάζονται περισσότερα από 500.000 ευρώ για τη δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς το οδικό δίκτυο στα Βούρβουρα δοκιμάστηκε με ανάλογη καθίζηση, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Δήμο Πύλου-Νέστορος εδώ και μέρες παραμένει κλειστός ο δρόμος Ελαιόφυτο-Ίκλαινα. Επίσης, κλειστοί είναι οι δρόμοι Αγ. Πέτρου – Καστρίου, θέση ‘’Φλωρεντία’’, Μεγαλόπολης – Φαλαίσιας, εντός της Τ.Κ Μακρυσίου, της Τ.Κ. Σπαναίικων της Τ.Κ. Φτέρης, καθώς και της Τ.Κ. Απιδίτσας – Τ.Κ. Τσάρη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Η Λακωνία δεν έχει εξαιρεθεί των καθιζήσεων, καθώς για μία ακόμη φορά βούλιαξε η παράκαμψη των Βουτιάνων, με το δρόμο να είναι πλέον κλειστός. Τέλος, προβλήματα υπάρχουν στην Επαρχική Οδό Τάραψας-Μονεμβασίας από το 20ο έως το 21,50 χλμ, καθώς και στο 4ο χιλιόμετρο της Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας.
https://www.flynews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom