Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ποινική δίωξη κατά 10 αγροτών μόλις 24 ώρες μετά το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια (έγγραφα)

Κόκκαλης: Βεβιασμένη η κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, των δέκα αγροτών

Ένα 24ωρο μετά την «στρατοπέδευση» των τρακτέρ στη Νίκαια στάλθηκε σε 10 αγρότες κλητήριο θέσπισμα πως είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Το έγγραφο έχει σταλεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

«Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού. αποφασίζουν και διατάζουν. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό. Δε μας φοβίζουν», ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστου Σιδερόπουλου στο οnlarissa.gr.

Για το θέμα ήδη έχει προαναγγελθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο μπλόκο της Νίκαιας για το απόγευμα της Τετάρτης.




onlarissa.gr

Κόκκαλης: Βεβιασμένη η κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, των δέκα αγροτών

Με αφορμή την κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, δέκα αγροτών που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα στην περιοχή της Νίκαιας Λάρισας, σε απολογία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με όλο το σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και δεδομένου ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί η αντίστοιχη νομική διαδικασία όπως αυτή που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, θεωρώ την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας. Διότι κατά την άποψή μου έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιές συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος.

Οφείλουμε άπαντες να σεβόμαστε το σύνταγμα, το ίδιο όπως και το δικαίωμα στην έκφραση της διαφορετικής άποψης κι όλα αυτά πάντα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με σύνεση και ψυχραιμία.
onlarissa.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Τα φασιστοειδη της κυβερνησης του Συριζα θελησαν και σ αυτη τη διαμαρτυρια των αγροτων να να πρωτοτυπισουν εχοντας την ``ανεξαρτητη`` δικαιοσυνη με το μερος
των της επεβαλαν να καλεσει σε απολογια αγροτες μυνηοντας τους ουσιαστικα γιατι πρωτοστατουν στα μπλοκα που εχουν στησει οι αγροτες στην περιοχη της Λαρισας Κατι παρομοι δν το αποτολμησε ουτε η αντιδραστικη δεξια τα παλιοτερα χρονια

Read more: Go to TOP and Bottom