Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Διεκόπη το δελτίο ειδήσεων (βίντεο)


Ξαφνικά διεκόπη απόψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που ξεκίνησε στις 21.00 και η παρουσιάστρια Αντριάννα Παρασκευοπούλου έδωσε πάσα για διαφημίσεις ενώ ακούγονταν χτυπήματα και θόρυβοι.



Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς μετέδιδε το ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, όταν άρχισαν να ακούγονται δυνατοί ήχοι.

Όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα οι ήχοι γίνονταν πιο δυνατοί μέχρι που η παρουσιάστρια του δελτίου Αντριάνα Παρασκευοπούλου διέκοψε τον δημοσιογράφο και η ΕΡΤ πήγε σε διαφημίσεις.

Όπως έγινε γνωστό αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο στούντιο ειδήσεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο σύστημα διορισμού. Όση ώρα στους δέκτες της ΕΡΤ προβάλλονταν διαφημίσεις, υπήρξαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τον αρχισυντάκτη του δελτίου ειδήσεων να διαβαστεί ένα κείμενό τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε σύνδεση με το στούντιο 3 όπου εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απηύθυνε το μήνυμά τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να προβάλουν τα αιτήματά τους στον «αέρα», αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμών και έπειτα από διαπραγματεύσεις τους δόθηκε η σχετική άδεια.

Ο εκπρόσωπος κατήγγειλε την ΕΡΤ ότι, παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που ζητούν μόνιμους διορισμούς. Επίσης, δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον προέβαλαν μεμονωμένα επεισόδια.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, ενώ κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, στις 13.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom