Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οχι δεν καίγεται ο Υμηττός,άσκηση ήταν (φωτο)


Τζάμπα ανησυχήσατε όσοι είδατε καπνούς στον Υμηττό και πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα να πετούν πάνω από το βουνό και πολύ χαμηλά πάνω από τις περιοχές του Παπάγου,του Χολαργού,του Ζωγράφου,της Καισαριανής,του Καρέα κλπ σήμερα από τις 09:30 μέχρι τις 10:00 π.μ.. 

Άσκηση ήταν και ονομάζεται "Δια Πυρός 2016"!

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε πως έχει ξεσπάσει φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών που ανησύχησαν όταν είδαν καπνό στον Υμηττό και ελικόπτερα να πετούν πάνω από το σημείο.

Άλλωστε, μόλις το περασμένο έγιναν πολλές απόπειρες να καεί η συγκεκριμένη περιοχή πάνω από τον Καρέα.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Αύριο, Τετάρτη 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί άσκηση πεδίου του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» στον Υμηττό, στις περιοχές των Δήμων Καισαριανής και Παπάγου-Χολαργού.

Προσωρινά και σταδιακά θα διακοπεί η κυκλοφορία, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής της άσκησης, κατά το χρονικό διάστημα 06:00 – 14:00, το οποίο δύναται να μεταβληθεί.

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω μέτρα είναι προγραμματισμένα να εφαρμοστούν ως εξής:
α) Στην προέκταση της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στο τμήμα της μεταξύ του Α/Κ της Λ. Αλίμου-Κατεχάκη και της κορυφής του όρους Υμηττού (ΡΑΝΤΑΡ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και,
β) Στην προέκταση της οδού Αναστάσεως έμπροσθεν Κοιμητηρίου Παπάγου με κατεύθυνση προς την κορυφή του όρους Υμηττού (ΡΑΝΤΑΡ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom