Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΔΕΙΤΕ LIVE την επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος


Από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης αναχώρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής. Από εκεί με σκάφος μεταβαίνει στο λιμάνι της Δάφνης (αναμένεται από στιγμή σε στιγμή), απ΄όπου οδικώς θα φθάσει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Δείτε live



Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom