Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Λουκέτο στο Athens Ledra Hotel! Επίσχεση εργασίας από το προσωπικό - Οφειλές εκατομμυρίων ευρώ (φωτο & βίντεο)


- Νέο πλήγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο με το λουκέτο στο Athens Ledra
- Διώχνουν τους πελάτες και τους λένε ότι το ξενοδοχείο έκλεισε
- Οι εργαζόμενοι είναι 2,5 μήνες απλήρωτοι
- Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από εκεί


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η ιδιοκτησία του Athens Ledra, πρώην (Ledra Marriot) κλείνει το ξενοδοχείο προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων σε αυτό αλλά και την απορία των πελατών αφού σύμφωνα με τους εργαζόμενους η πληρότητα είναι 100%!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πελάτες του ξενοδοχείου που βρίσκεται χαμηλά στην λεωφόρο Συγγρού, ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους. Οι τουλάχιστον 150 εργαζόμενοι είναι έξω από το ξενοδοχείο και κάνουν επίσχεση εργασίας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αlpha Bank έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, με τις οφειλές της να ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.
Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott. Το 2014 το ξενοδοχέιο μετονομάστηκε σε Athens Ledra.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι είναι 2,5 μήνες απλήρωτοι και καταγγέλουν ότι παρότι το ξενοδοχείο έχει 100% πληρότητα η ιδιοκτησία επιχειρεί να το κλείσει με τεχνάσματα και να το ξανανοίξει με άλλο πιο φθηνό προσωπικό.

Tο ξενοδοχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς η επίσχεση εχει φτάσει στο 99%, με τους υπαλλήλους να ζητούν τα δεδουλευμένα τους για να συνεχίσουν να εργάζονται.
"Η διοίκηση του ξενοδοχείου εχει δώσει εντολή λόγω απεργίας να διώχνονται οι πελάτες. Εμείς δεν υποχωρούμε αν δεν πληρωθούμε και αν δεν διασφαλισθούν οι θεσεις εργασίας μας. Δεν θελουμε να κλείσει το ξενοδοχείο", λέει χαρακτηριστικα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, κ. Μπάμπης Τότσικας. 
Αρκετοί πελάτες που έφτασαν στο ξενοδοχείο για να κλείσουν κάποιο δωμάτιο, ενημερώθηκαν απο τον διευθυντή του πως δεν μπορούν να μείνουν σε αυτό γιατι οι εργαζόμενοι είναι όπως είπε σε "απεργία και δεν υπάρχει κάποιος να σας καθαρίσει ουτε τα δωμάτια". 

Αυτο φυσικά διαψεύδεται απο τον εκπροσωπο των εργαζομένων, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως "ειναι ευθύνη της εργοδοσίας να συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο".
Οικογένεια από το Λονδίνο έφτασε σήμερα και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να μείνει εκεί. "Μας είπαν να φύγουμε καθως δεν μπορούν να μας φιλοξενήσουν. Μας είπαν οτι οι εργαζόμενοι ειναι σε επίσχεση", λένε. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι θα κάνουν ολονύχτια περιφρούρηση στο ξενοδοχείο, το οποίο απο σήμερα δεν λειτουργεί.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom