Τα προαπαιτούμενα ψηφίζονται στην Βουλή-Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία
Γράφει η Μαρία ΤσολακίδηΔεν πρόκειται για κανέναν απολύτως αιφνιδιασμό η απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-φορολογικό προς ψήφιση από την Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ήδη έχει αργήσει και οι δανειστές βιάζονται να κάνουν την αξιολόγηση έτσι ώστε να ανοίξουν την κάνουλα της επόμενης δόσης δανεικών.
Από την στιγμή που στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση ως προς τα νέα επιβαλλόμενα χαράτσια αλλά και τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης (που η κυβέρνηση κομπάζει ότι είναι δική της πρόταση!) έδωσε το πράσινο φως να γίνουν νόμοι του κράτους τα προσυμφωνηθέντα που όλοι γνώριζαν από την ψήφιση του Μνημονίου 1-2 και της Κύρωσης του Μνημονίου 3 τον Αύγουστο του 2015 με τα 222 βουλευτικά ΝΑΙ.
Η ΝΔ παίζοντας τον ρόλο του αντιπολιτευόμενου δηλώνει την δυσαρέσκειά της υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν η ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές για το Eurogroup της 9ης Μαΐου.
Βέβαια, η ΝΔ όπως και όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα δεν φέρουν καμία αντίδραση για τις περικοπές που έρχονται σε μισθούς και συντάξεις καθώς και και την αλλαγή όλου του φορολογικού με τα τραγικά αποτελέσματα που σε λίγο θα είναι ακόμη μία πραγματικότητα. Ήταν γνώστες και ενέκριναν το κάθε προαπαιτούμενο για την τελευταία δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και σύσσωμη η φιλομνημονιακή, παίζει το ψηφοθηρικό της παιχνίδι κάνοντας αυτές το ανάχωμα, όπως το έκαναν ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ ως αντιπολιτευόμενοι, για την προστασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπό τον κίνδυνο πραγματικής και όχι διαδηλωτικής-ειρηνικής λαϊκής εξέγερσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσπαθώντας να δείξει ότι το πάνω χέρι στην διακυβέρνηση της χώρας δεν το έχουν οι δανειστές δήλωσε κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ότι "ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης που αντιπροτείνει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι ένας αυτοματισμός έξω από το κοινοβουλευτικό σύστημα. Η Βουλή θα είναι αυτή που θα αποφασίζει για τον μηχανισμό αυτόν. Δεν θα είναι σίγουρα "κόφτης" κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι "κόφτης".
Από την τελευταία του πρόταση καταλάβαμε όλοι ότι από εδώ και στο εξής η πολιτική της όποιας κυβέρνησης θα είναι περικοπές και όχι αυξήσεις εις το διηνεκές. Ανοίγουν σαμπάνιες ήδη στις Βρυξέλλες για τις "μονομερείς αποφάσεις" που θα παίρνουν οι ολομέλειες της Βουλής του μέλλοντος.
Ο κόφτης βέβαια που αναφέρει η κυβέρνηση και που θα γίνει νόμος του Κράτους είναι ένα προαπαιτούμενο όσο και αν θέλουν να το πασπαλίσουν με ωραία λόγια και ελπιδοφόρες προτάσεις. Δεν είναι τίποτε άλλο από την καθιέρωση σε όλο το οικονομικό φάσμα του Κράτους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που επιβλήθηκε με το Μνημόνιο 1, την ολοκλήρωση δηλαδή του Νόμου 3863/2010 των υπουργών Λοβέρδου-Κουτρουμάνη.
Οι δανειστές γνωρίζουν τα πάντα και δεν υπάρχει ουδεμία μονομερής ενέργεια από την κυβέρνηση και το οτιδήποτε θα αποφασίζει η Βουλή, όπως δηλώνει περιχαρής ο Ν. Βούτσης, θα περνά από τον πάγκο έγκρισης των δανειστών.
Πρόκειται για ένα ακόμη κυβερνητικό λαϊκίστικο ψέμα εφόσον τουλάχιστον για τα υπόλοιπα 34 χρόνια επιτήρησης από τον ESM οι νόμοι του Κράτους πρέπει να έχουν την έγκριση του ίδιου του ESM και για το δημοκρατικό προφίλ της Ε.Ε την έγκριση του Eurogroup αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.
Στον τοίχο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου