Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ATHENS FLYING WEEK: Υπερθέαμα σήμερα και αύριο στον αττικό ουρανό! (βίντεο)

Δείτε ΕΔΩ το διήμερο πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων

Πέταξε αεροπλάνο 12 ετών με εκπαιδευτή. Στα 15 του πήρε δίπλωμα πιλότου. Το Σάββατο και την Κυριακή  ο 28χρονος σήμερα  διεθνούς φήμης πρωταθλητής Μikael Brageot με ένα αεροσκάφος Extra 300SC της ακροβατικής ομάδας της Breitling  θα είναι ένας από τους πιλότους ''ειδικών προδιαγραφών'' που με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα τους θα προσφέρουν άφθονο θέαμα στους δεκάδες χιλιάδες φίλους της αεροπορικής ιδέας που αναμένεται να κατακλύσουν το αεροδρόμιο Τατοΐου στο πλαίσιο της ATHENS FLYING WEEK – INTERNATIONAL AIRSHOW 2015.

Ο  Μikael Brageot -στη φωτό με τον στρατιωτικό συντάκτη Λουκά Δημάκα-  μας μίλησε μετά την καθιερωμένη συνέντευξη τυπου των διοργανωτών - υπό τον ήχο των τελικών δοκιμαστικών πτήσεων  μαχητικών όπως των F-16 της Ελλάδας και του Βελγίου ή του πολωνικού Μig 29! 

'' Έρχομαι πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετικό καιρό και παρά τα βουνά εδώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα'' είπε ο φιλοξενούμενος πρωταθλητής της διάσημης ωρολογοποιίας που του αρέσει ''να μετρά την πτήση του με απόλυτη ακρίβεια χάρη στο μοντέλο της Breitling που θα φοράει''.

Στο Τατόι ύπαρχει σήμερα οργασμός προετοιμασιών και δοκιμαστικών πτήσεων ''η ασφάλεια προέχει και σε αυτό δεν κάνουμε καμία έκπτωση'' είπε ο υπεύθυνος του show αεροπορικών επιδείξεων κ. Δημ. Ποδηματάς.  

Το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό από τα 29 πληρώματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά Ελλάδα  και  ο εξομοιωτής πτήσεων του αναβαθμισμένου - με νεo ραντάρ ΑΕSA, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ - του μαχητικού αεροσκάφους  της Lockheed Martin F-16V, γνωστού ως VIPER. Αυτό, όπως είπε ο εκ των αντιπροέδρων της αμερικανικής εταιρίας  κ. Ντένις Πλέσσας, η Lockheed το προσφέρει ως πακέτο εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα ελληνικά F-16.

Όσον αφορά τους επισκέπτες ο κ Ποδηματάς είπε ότι περιμένει νέα αύξηση : Την πρώτη χρονιά το ATHENS FLYING WEEK το παρακολούθησαν 12.000 άτομα. Την δεύτερη 24-25.000, πέρυσι 40.000 ( και 25.000 στο pre-show στο Φάληρο). 

Φέτος το pre-show στο Φάληρο παρακολούθησαν 45.000 άτομα, είπε, προς ικανοποίηση του Δημάρχου Αχαρνών που ήταν παρών στην εκδήλωση. ''Πέραν των Ελλήνων στόχος είναι να φτάσουμε τους 5.000 ξένους επισκέπτες'' είπε ο κ Ποδηματάς ενημερώνοντας ότι έχουν διαπιστευθεί δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι  και πάρα πολλοί εθελοντές από πολλές χώρες. 

 


Από την Πολεμική Αεροπορία - που φιλοξενεί στο χώρο της το σόου- ανακοινώθηκε ότι στο Athens FlyingWeek 2015 θα συμμετάσχουν  με αεροπορικές επιδείξεις τα παρακάτω ιπτάμενα μέσα των Κλάδων των Ενοπλων Δυνάμεων  :

Στρατός Ξηράς 
: 2 Επιθετικά Ελικόπτερα APACHE (1 Ε/Π AH-64A & 1 Ε/Π AH-64D)

Πολεμικό Ναυτικό : 2 Ελικόπτερα  (1 Ε/Π SH-70B AEGEAN HAWK & 1 Ε/Π AB-212)

Πολεμική Αεροπορία:  Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς"
Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος"
2 αεροσκάφη (α/φ) Mirage-2000 και 2 α/φ Mirage-2000-5 (ένα ζευγάρι ανά ημέρα)
4  α/φ F-4 (ένα ζευγάρι ανά ημέρα)
2 α/φ PZL (ένα ανά ημέρα)
2 α/φ T-41 (ένα ανά ημέρα)

Ταυτόχρονα, όπως έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, θα συμμετάσχουν η Demo -Team της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας με Mig -29 Fulckrum, η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Jurgis Kairys - Vostok, ο Luca Bertossio - Red Bull Solo Glider | CITIZEN Watches co., ο Mikael Bregeot – Breitling, ο Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports, με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagiannis – Power Box / Desert Aircraft GR και Andi και Tim Schaerer – Red Bull με τηλεκατευθυνόμενο.

Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania, αεροσκάφη vintage FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection, καθώς και ελικόπτερα των Ververelis και Superior Air. 
Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.

Ταυτόχρονα, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania) πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ η στατική έκθεση αεροσκαφών και το ''εμπορικό πάρκο'' με την παιδική χαρά, θα ικανοποιήσουν το κοινό.



Οι εκδηλώσεις της AFW 2015 ξεκίνησαν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο ”Aviation Development Conference #4” στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, με την συμμετοχή προσωπικοτήτων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αυλαία των πτητικών επιδείξεων άνοιξε και φέτος με το παραδοσιακό πλέον Faliro Pre-Show την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου. ( το παρακολούθησαν 45.000 άτομα).

Στο Τατόι, κατά το διήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου.

 


Οι διοργανωτες εκτιμούν , όπως ειπώθηκε, ότι η Αεροπορική Εβδομάδα, τοποθετεί την Αθήνα στο χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων με ένα από τα εντυπωσιακότερα show αεροπορικών επιδείξεων, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα προάγει την Αεροπορική Ιδέα εισάγοντας το ευρύ κοινό στο μαγικό κόσμο της αεροπορίας. 

Η AFW συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα επίσημα Air Shows' calendars μαζί με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Athens Flying Week συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως ο ΕΟΤ, ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, o AOPA Hellas, το ACVB (City of Athens Convention & Visitors Bureau) και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).Παρών στην χθεσινή εκδήλωση ενημέρωσης και ο Δήμαρχος Αχαρνών ( ευρυτερη περιοχή Τατοΐου) που εξήρε τον θεσμό.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom