Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Ματωμένος» γάμος στην Υεμένη - Πάνω από 131 νεκροί


Σε περισσότερους από 131 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, από τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή που έγινε εναντίον μιας γαμήλιας δεξίωσης στη νοτιοδυτική Υεμένη, σύμφωνα με νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός αραβικών κρατών που
βομβαρδίζει τους ένοπλους Χούτι στη χώρα από τον Μάρτιο, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο χθεσινό μακελειό και ένας εκπρόσωπός του είπε ότι τοπικές πολιτοφυλακές μπορεί να έριξαν τα βλήματα, με τα οποία έγινε η επίθεση αυτή, μια από τις φονικότερες κατά αμάχων στον πόλεμο που μαίνεται στην Υεμένη. Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

«Αν ο αριθμός των νεκρών είναι τόσο υψηλός όπως αναφέρεται, μπορεί να είναι το πιο φονικό περιστατικό που σημειώνεται από την αρχή της σύγκρουσης», δήλωσε παράλληλα ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι δύο πύραυλοι ερρίφθησαν στο χωριό Ουαχίτζα, κοντά στο λιμάνι Αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου τελείτο ο γάμος ενός ντόπιου, ο οποίος συνδέεται με τους Χούτι. Το χωριό αυτό βρίσκεται στην επαρχία Τάιζ που κατελήφθη από τους Χούτι, τον Μάρτη.

Ιατρική πηγή τοπικού νοσοκομείου στην Μακμπάνα, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες, δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 131 από 31 που ήταν χθες.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό ενός χωριού στη βόρεια Υεμένη, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τους Χούτι από αέρος εδώ και έξι μήνες, προσπαθώντας να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα Σαναά, την οποία κατέλαβαν πριν από έναν χρόνο.

Οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.355 από τους περισσότερους από 4.500 που έχουν σκοτωθεί από τα τέλη του Μάρτη ως τις 24 Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom