Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορική κακοκαιρία πλήττει την Κεφαλονιά.....!!!!! - Χωρίς ρεύμα το νησί - Κινδυνεύουν άνθρωποι

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κεφαλονιάς καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλές υλικές ζημιές , πλημμυρισμένα υπόγεια και διάφοροι χώροι ενώ χωρίς ρεύμα έχει μείνει όλο το νησί.

Ιστορικό ρεκόρ βροχόπτωσης έχει καταγράψει ο Μ/Σ Φαρακλάτων καθώς έχουν σημειωθεί 232 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες.....!!!!

Δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.Οι τοπικές αρχές της Κεφαλονιάς καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να μην κυκλοφορεί.Όλοι οι δρόμοι στο νησί έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από την σαρωτική κακοκαιρία.

Πολλοί κάτοικοι μεταφέρονται με φορτηγά και διάφορα οχήματα σε πιο ασφαλή σημεία,ενώ ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τραυματισμοί...

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε το καταστροφικό του πέρασμα από τη δυτική Ελλάδα και ήδη η Κεφαλονιά δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Αυτή την ώρα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.
Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.
Η Κεφαλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom