Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Με το καλημέρα στο υπουργείο η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου εντόπισε τη ρίζα του κακού στην Παιδεία μας - Φταίνε τα θρησκευτικά!!!

"...το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία"!

Χωρίς αιτιολόγηση θα μπορούν να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών οι μαθητές προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η
κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν. Δεν είναι δυνατόν, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο γονέας είναι να δηλώνει ότι δεν θα ήθελε το παιδί του να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε».

«Το να σέβεται κανείς την εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος» είπε, και συμπλήρωσε ότι «σεβόμαστε την θρησκεία, την εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη της κυρίας υπουργού


Να θυμίσουμε ότι το θέμα των Θρησκευτικών περιλαμβάνεται στις «κόκκινες» γραμμές τις οποίες η Εκκλησία έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια, αν και κύκλοι της Αρχιεπισκοπής τονίζουν πως η Εκκλησία περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας καθώς και την εθιμοτυπική επίσκεψη του υπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τοποθετηθεί επίσημα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (στον οποίο αναφέρθηκε η κυρία Αναγνωστοπούλου) τόνισε: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις της Αν. Υπουργού. Η εγκύκλιος που εξέδωσα την περίοδο που ήμουν Υπουργός παιδείας προέκυψε από την στάθμιση δικαιωμάτων και αγαθών. Η προκείμενη υπόθεση έχει να κάνει με ένα θεσμικό πλαίσιο που είναι προϊόν σταθμίσεως. Θέλω να σας θυμίσω ότι ήμουν ο Υπουργός που έφερε στην Βουλή και ψηφίστηκε ο νόμος για την ισότητα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας. Η ενέργεια αυτή επαινέθηκε από τον ΟΗΕ, από το διεθνές συμβούλιο εκκλησιών και από ολόκληρο τον πλανήτη. Συνεπώς στα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας, στην ελευθερία της άσκησης της θρησκευτικής λατρείας και στην προστασία της βούλησης ενός πολίτη να μην πιστεύει πουθενά,είναι προστατευμένα και όποιος θέλει σε εμάς να κάνει υποδείξεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός».

Σχόλιο Ζείδωρον
Τα δεδομένα:
Α)Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί το δόγμα που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του πληθυσμού και αναγνωρίζεται συνταγματικά ως "επικρατούσα θρησκεία" του κράτους.
Β)Η ίδια η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος η κυρία Αναγνωστοπούλου στην μετονομασία του υπουργείου κρατάει το "Θρησκευμάτων".
Γ)Εχουμε Πανεπιστημιακή Σχολή Θεολογίας

Προς τι λοιπόν τόση πρεμούρα να καταργηθούν στην ουσία τα θρησκευτικά από την Εκπαίδευση;
Με την ίδια λογική τότε να απαλλάσσονται και από το μάθημα της Ιστορίας,όπου αυτή μιλάει μόνο για τους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων και στην πορεία κάθε μαθητής που δεν γουστάρει να κάνει μάθημα να ζητάει την απαλλαγή του ώσπου να ξεθεμελιώσουμε τελείως την Παιδεία μας....

Διαβάστε ΕΔΩ το βιογραφικό της κυρίας Αναγνωστοπούλου,που κατά σύμπτωση είναι κι αυτή Πανεπιστημιακός δάσκαλος με πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό

Διαβάστε κι αυτό:
Μνημόνιο ΙΙΙ, Σία και εθνική αφασία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας το λεω εδω και καιρο....ολες αυτες οι '' θειτσες''....αμαν ...ειναι μαστιγα πια για την κοινωνια!! Δεν με απασχολει ειδικα το θεμα που αναφερεται ντε και καλα στην αναρτηση.....ειναι μαστιγα οι νοοτροπιες τους,και η απυθμενη υποκρισια τους!! Τον πιο κακο μου εαυτο , μου βγαζουν!! Μπατσες κυρα μου θελω να σου δωσω....μπατσες....εσυ να μεινεις η ιδια.....και εγω να γλυτωσω απο το εγκεφαλικο!! Ομως...κακο πραγμα η βια!! Ολοι το γνωριζουμε!!

Read more: Go to TOP and Bottom