Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πολυετείς καθείρξεις για τα… τέρατα του Ιλίου (φωτο)


του Πέτρου Κουσουλού 
Με πολυετείς ποινές κάθειρξης έπεσε η αυλαία της τραγικής υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα και χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό τους
πρωταγωνιστές του φρικτού εγκλήματος που συντελούνταν επάνω στο σώμα ανηλίκων παιδιών και κυρίως ενός μικρού κοριτσιού, της Μ. 

Σε ποινή κάθειρξης 18 ετών καταδικάστηκε ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, σε κάθειρξη 33 ετών η μητέρα-τέρας Ειρηνη Τσονοπούλου και σε κάθειρξη 18 ετών ο σύντροφος της Σπύρος Σουχλέρης. 
ilionpap
Η ακροαματική διαδικασία στο ακροατήριο ήταν πολύ σκληρή καθώς οι περιγραφές για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν σε βάρος των ανηλίκων έκοβαν την ανάσα. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν συγκλονιστικοί. Ο αστυνομικός διευθυντής Παύλος Λουκάτος, επανέλαβε τους διαλόγους με τα ανήλικα θύματα αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι του δράματος και να σωθούν τα ανήλικα παιδιά.

Ο δάσκαλος της ανήλικης Μ και του αδελφού της, κος Πατρινόπουλος, του οποίου η τυπικότητα – παρατηρητικότητα  βοήθησαν να εντοπιστεί το πρόβλημα και να αναλάβει την υπόθεση πλέον η αστυνομία ηταν συγκλονιστικός στις περιγραφές του. Η ψυχολόγος κα. Παρθενία Παπανικολάου, έκανε σαφές στην έδρα του δικαστηρίου ότι «τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα.

zagganaΜετά το πέρας της διαδικασίας η δικηγόρος των ανήλικων θυμάτων κα. Κατερίνα Ζαγγανά δήλωσε «Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει το φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε. Στις υποθέσεις παιδεραστίας πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών. Πρέπει να διασφαλίσουμε στα παιδιά την προστασία τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, γιατί όπως έλεγε και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Η ζωή μας αρχίζει να χάνει την αξία της από τη στιγμή που παραμένουμε σιωπηλοί για πράγματα που έχουν σημασία»».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό το τριμελές εφετείο κακουργημάτων καταδίκασε το 2010, τον ιερέα σε κάθειρξη 24 ετών, τον συνταξιούχο της ΔΕΗ Κανάκη ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει σε συνολική κάθειρξη 56 ετών, τον Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη και την Ειρήνη Τσονοπούλου σε κάθειρξη 37 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom