Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ακατάσχετη η λογοδιάρροια Βαρουφάκη - Δείτε τη συνέντευξη στο Mega (βίντεο)


Την επιλογή του να δημιουργήσει μια μυστική ομάδα, που επεξεργαζόταν ακόμα και σενάρια Grexit σε περίπτωση όμως που κάποιοι εταίροι εξαπέλυαν τέτοια απειλή υπερασπίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας (δεν κάνει και τίποτα άλλο!) αποκλειστικά στο MEGA και τη δημοσιογράφο, Δέσποινα Βλεπάκη.

Όπως τόνισε όλος ο σχεδιασμός γινόταν κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού,
του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού συμβουλίου.



"Όταν ακούς τον Γερμανό ομόλογό σου να σου λέει ότι το δικό του σχέδιο είναι να βγεις από την Ευρωζώνη, εσύ τι πρέπει να κάνεις;. Να δημιουργήσεις αναχώματα, τρόπους άμυνας, ώστε αυτές οι απειλές, εάν ποτέ ενεργοποιηθούν, να αποφευχθούν, να υπάρχουν αντιστάσεις απέναντί τους.

Τα IOU's, λοιπόν, ήταν ένας τρόπος για εμάς να κερδίσουμε χρόνο εντός της Ευρωζώνης έως ότου δημιουργηθούν οι συμμαχίες με τους υπόλοιπους εταίρους μας, ακόμη και με την κ. Μέρκελ, ιδίως με την κ. Μέρκελ,. εναντίον του κ. Σόιμπλε, να ακυρωθεί αυτή η προσπάθειά του για εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία την χαρακτήρισε συνθηκολόγηση υπογραμμίζοντας όμως ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει στόχο να παραδόσει τη χώρα όπως ζητούν οι δανειστές. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο τι θα πράξει στην αυριανή ψηφοφορία λέγοντας:

"Ως βουλευτής, ως νομοθέτης πλέον, έχω ιερή υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι σε αυτούς που με στείλανε στη Βουλή να διαβάσω πάρα πολύ προσεκτικά το κάθε άρθρο, την κάθε παράγραφο του κάθε νομοσχεδίου και να προσπαθήσω να αποφανθώ συνολικά και ειδικά.

Το πιο σημαντικό να το δω σφαιρικά στο πλαίσιο ενός πακέτου - αν θέλετε - με ένα απλό ερώτημα: Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα; Τη σιγουριά δεν μπορείς να την απαιτήσεις. Την πιθανότητα, μια σοβαρή πιθανότητα πάνω από το 20% η Ελλάδα να ανακάμψει αν ψηφίσουμε αυτό το πακέτο; Αυτό είναι το ερώτημα για το οποίο δεν έχω αποφανθεί ακόμα και θα μου επιτρέψετε να το μελετήσω πολύ προσεκτικά".

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι θα υπηρετεί συνεχώς το "όχι" το δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμαζόταν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά γνώριζε ότι υπήρχαν δυνάμεις που ήθελαν την αποπομπή της χώρας από το κοινό νόμισμα κόντρα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Απαντώντας σε όσους των επικρίνουν για τις κινήσεις τους και τους χειρισμούς του, είπε πως δεν θα χάσει καμία ευκαιρία να τους αντιμετωπίσουν και αναρωτήθηκε εάν εκείνοι θα τολμήσουν τελικά να τον αντιμετωπισουν.

"Δεν υπάρχει ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί για να έρθω αντιμέτωπος με τους επικριτές μου με όλους τους κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, με όλους εκείνους που φέραν τη χώρα, εκεί που την έφεραν σήμερα, με όλους που έβλεπαν μνημόνιο - ξέρετε αυτούς που αν δεν είχαμε υπογράψει θα μας εγκαλούσαν αν είχαμε υπογράψει θα μας κατηγορούσαν ότι είχαμε φέρει μνημόνιο - είναι κάτι το οποίο πραγματικά το προσδοκώ με μεγάλη χαρά και ευτυχία να τους αντιμετωπίσω σε οποιαδήποτε αρένα, σε οποιοδήποτε δικαστήριο, σε οποιοδήποτε forum όπου θέλουν. Εκείνοι θα έρθουν ; Θα τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με εμένα; Ας το κάνουν", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε την επιλογή του να μην παραστεί στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής λέγοντας ότι έχει και υποχρεώσεις απέναντι στην 11χρονη κόρη του και πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη θετική του ψήφο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι που πηγαν να διαπραγματευτουν ηταν μια κλικα αστειων κλοουν ο δε βαρουφακης ο αρχικλοουν των οικονομολογων οι δε υπολοιποι διακοσμητικες γλαστρες
που εν χορω απαντουσαν με Ναι σε οτι τους διεταζαν οι δανειστες των δουκατων
της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με πρωτο αυτο του Λουξεμβουργου Ντροπη σε μας που επιλεξαμε τετοιους αστειους για να μας κυβερνησουν Απ τις μελλοντικες γεννιες συγχωρεση δεν θαχουμε ποτε και καμια melito

Read more: Go to TOP and Bottom