Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η σκληρή «Δρακουλέσκου» από τα Καρπάθια στην Ελλάδα - Γιατί της πέταξε καρέκλα ο Νίκος Αναστασιάδης

Ποια είναι η νέα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα

H Ντέλια Βελκουλέσκου, οικονομολόγος που «έχει εργαστεί μαζί με την ελληνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια» αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.

«Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια ως επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Ρίσι Γκογιάλ θα αναλάβει άλλες ευθύνες από αυτή την εβδομάδα", επεσήμανε εκπρόσωπος του ταμείου.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν πρόσφατα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Σλοβενία και την Κύπρο.
delia velculescu

Αυτή η αλλαγή φρουράς στο κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Ελλάδα πραγματοποιείται την επομένη της απόφασης της Αθήνας να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ στο Ταμείο. Αυτό επιτρέπει στην Αθήνα να έχει εκ νέου πρόσβαση σε δανειακά προγράμματα του ΔΝΤ.

Η 40χρονη Ντέλια Μοράου, γεννηθείσα στα Καρπάθια της Ρουμανίας, οικονομολόγος, ειδικεύεται σε θέματα αναδιαρθρώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στα ενεργειακά. Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και παντρεύτηκε τον Ρουμάνο γιατρό- βιολόγο Βίκτορ Βελκουλέσκου, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά. 

Οι μελέτες της είχαν αρχικά αντικείμενο τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ωστόσο έχει ειδικευτεί και στα δεδομένα της χώρας μας, καθώς έχει συγγράψει μελέτη με τίτλο «Δομικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: Μαθήματα από Άλλες Χώρες».
delia velculescu
Η παρουσία της στην Κύπρο συνοδεύτηκε από πολλά σχόλια τα οποία εκτείνονταν πέρα από την τεχνοκρατική της ιδιότητα, καθώς είχαν να κάνουν με τις (αυστηρές) στιλιστικές επιλογές, αλλά και τη σιλουέτα της.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρουμάνα τεχνοκράτης θεωρείται σκληρή στις διαπραγματεύσεις, και, πέραν της Κύπρου (όπου της είχε δοθεί το παρατσούκλι «Δρακουλέσκου», είχε ασχοληθεί και με τη χώρα μας στο παρελθόν, ως συνεργάτιδα του Μπομπ Τράα.
http://www.huffingtonpost.gr

Διαβάστε σχετικά:Οταν ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πέταξε καρέκλα στην Ντέλια Βελκουλέσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom