Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εφτασε η ώρα μηδέν κι όλα παίζουν! Δεν αποκλείει ακύρωση του δημοψηφίσματος ο Δραγασάκης - Ανέφικτη λέει η Ζωή

ΤΟ CNN METΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...
Το ταμείο χρηματοδότησης της Ευρωζώνης, το EFSF, με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην λήξη του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, μία εξέλιξη που ο Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτηρίζει "λυπηρή"!

- Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών
- Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος αν γίνει συμφωνία στο... "και πέντε"
- Με tweet διαψεύδει ότι εισηγήθηκε την αποδοχή της πρότασης των Θεσμών
- "Η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ"
- "Η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο έτη"
- Όλα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ1



Μία "βόμβα" πυροδότησε απόψε το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.


Απόψε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας μας, με την αγωνία να είναι έκδηλη σχετικά με την επόμενη μέρα, ωστόσο την Κυριακή στις 5 Ιουλίου θα διεξαχθεί και το δημοψήφισμα, με τους πολίτες να παίρνουν τον λόγο.

Πόσο σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί;

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπάρχει πιθανότητα την Κυριακή να μην... πάμε στις κάλπες, αφού στην συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο!

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε αν μία καλή συμφωνία θα μπορούσε να βγάλει το δημοψήφισμα από το κάδρο, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε: "Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα, για το οποίο η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα, μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια".

Αίτημα παράτασης και "βολές" σε Θεσμούς και αντιπολίτευση

Εκτός όμως από την "βόμβα" για το δημοψήφισμα, στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και σε άλλα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα. 

Αρχικά ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών, ενώ ακόμη δήλωσε πως η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε: "Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδτοτικές ανάγκες της χώρας", ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως "το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο", συμπληρώνοντας πως "σήμερα λήγει πρακτικά".

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Θεσμούς, λέγοντας: "Την περασμένη Δευτέρα η Ελλάδα απέστειλε πρόταση στους Θεσμούς που θεωρήθηκε καλή βάση συζήτησης. Την επόμενη ημέρα, η ίδια πρόταση πετάχτηκε στον "κάδο", εκεί υπήρξε η εμπλοκή".



"Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχίζοντας τις... αιχμές ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα "βέλη" του και στην αντιπολίτευση, λέγοντας συγκεκριμένα: "Μειοψηφικές δυνάμεις στο εξωτερικό θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ή χρεοκοπία εντός ευρώ. Σ' αυτό η αντιπολίτευση δεν θα τοποθετηθεί;".

Πίσω στις... "μπηχτές" για τους Θεσμούς, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ακόμη: "Η πρόταση των Θεσμών δεν ήταν βιώσιμη. Ζητούμενο η βιώσιμη συμφωνία. Στις ιστορικές στιγμές όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας".

Κωνσταντοπούλου: Συνταγματικά ανέφικτη η ακύρωση του δημοψηφίσματος
Συνταγματικά ανέφικτη είναι η ακύρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις».

Από την στιγμή που η Βουλή ψήφισε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία ώστε να ακυρωθεί, υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου προς «όσους λυσσομανούν να παρέμβουν σε ένα ψηφισμένο δημοψήφισμα».

«Να λείπουν λοιπόν, οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση. Να λείπουν και οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την Ευρώπη της Δημοκρατίας αλλά βοηθούν στη διολίσθηση της Ευρώπης σε καθεστώς έλλειψης σεβασμού» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Αφού ανέφερε ότι εν αντιθέσει με αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις, που ακούσαμε τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν στην ΕΕ και φωνές που κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σημερινή επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, με την οποία εκφράζει την ολόψυχη συμπαράσταση στην Ελλάδα και λαό αυτή την κρίσιμη ώρα.

Όπως αναφέρει, το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό και εκφράζει την ελπίδα να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη οι αρχές ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο κ. Ομήρου εκφράζει ευχές για «κουράγιο» ώστε ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες για έξοδο από την κρίση και για την δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Η πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε πως προς την ίδια κατεύθυνση υπήρξε και η επικοινωνία της με τον Γάλλο ομόλογό της, προσθέτοντας πως θα αναλάβει γενικότερη πρωτοβουλία ενεργοποίησης κοινοβουλίων αυτή την κρίσιμη στιγμή «γιατί η επιβολή της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να παραμένει κενό γράμμα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε επίσης τους πλαστούς λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντάσσοντάς τους «στο πλαίσιο της προπαγάνδας». Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι στο Twitter υπάρχει προφίλ «Πρόεδρος της Βουλής» το οποίο δεν αποτελεί δικός της λογαριασμός και στο Facebook ένα δεύτερο προφίλ, που φέρει το όνομά της και το οποίο είναι επίσης πλαστό.

Μάλιστα - όπως είπε η πρόεδρος - σε αυτό έχει αναρτηθεί φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά με φωτογραφία του «Όχι». Πρόσθεσε πως δεν είπε κανένας δικτάτορας το Όχι, αλλά ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα ξαναπεί το «όχι» και τώρα.

Το EFSF ανακοινώνει την λήξη του προγράμματος χρηματοδότησης!
Τι αναφέρει η ανακοίνωση

"Το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουνίου ώρα κεντρικής Ευρώπης (σ.σ. 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας)", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM.

"Ως αποτέλεσμα", συνεχίζει η ανακοίνωση "η τελευταία δόση του EFSF των 1,8 δισ.ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και το πρόγραμμα των 10,9 δισ. ευρώ από τον EFSF για την κάλυψη των πιθανών απωλειών από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ακυρωθεί".

Η δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ

Στην ανακοίνωση μάλιστα υπάρχει και μία δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ, του προέδρου του ESM, ο οποίος χαρακτηρίζει "λυπηρή" την συγκεκριμένη εξέλιξη. Click4more: Αυτό είναι το κείμενο Τσίπρα στον ESM για νέα διετή συμφωνία – Ζητάμε 29,1 δισ. ευρώ και παράταση του υπάρχοντος προγράμματος!

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει: Είναι λυπηρό για την Ελλάδα το ότι το πρόγραμμα του EFSF θα εκπνεύσει απόψε χωρίς καμία μελλοντική διευθέτηση και το ότι τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος τίθενταισ ε κίνδυνο. Εξαιτίας των οικονομικών πολιτικών που υιοθετήθηκαν με το πρόγραμμα του EFSF, η χώρα βρισκόταν σε ένα καλό μονοπάτι για ισχυρή ανάπτυξη μέχρι το δεύτερο μισό του 2014.

Οι πολλές θυσίες που έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες πολίτες απέδιδαν καρπούς. Η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει το έλειμμα στον προϋπολογισμό και να επανακτήσει ανταγωνιστικότητα. Η χώρα βγήκε ξανά στις αγορές και είδε την υψηλή ανεργία της να μειώνεται.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα ήταν ένας πρωταθλητής μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2014, με ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί αν ο πληθυσμός της Ελλάδας αποφασίσει να επιστρέψει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων μέσα στην Ευρωζώνη".

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται ουσιαστικά μά... αναδρομή στην λειτουργία του EFSF και συγκεκριμένα σε σχέση με την Ελλάδα.

ΤΟ CNN METΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...

...ΠΟΛΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!!!
Σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μεγαλειώδης συγκέντρωση περισσότερων από 20.000 ανθρώπων, που φώναξαν «Μένουμε Ευρώπη», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά του και, παράλληλα, μετράει αντίστροφα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας!

Τυπικά, ο χρόνος λήγει για την Ελλάδα στη 01:00 τα ξημερώματα, καθώς και το πρόγραμμα διάσωσης του ESM ολοκληρώνεται εκείνη την ώρα, αλλά και η πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, την οποία φυσικά η Ελλάδα δεν έκανε -και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ασφαλώς, το ενδιαφέρον των ξένων media για τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι γνωστό, αλλά το να μετράει αντίστροφα ένα τόσο μεγάλο κανάλι, όπως το CNN, είναι ασφαλώς ασυνήθιστο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα τολμησουν να μας δωσουν ετσι στεγνα; Ας μην το ξεκινουσαν! Προς τι,ολοι αυτη η ιστορια; Για να ξανανεβουν οι ελπιδες,και για να ξαναπεσουμε στα ταρταρα; Ποιος Δραγασακης,και ποιος αλλος,μπορει να μας αναγκαζει να παιζουμε τις κουμπαρες;Ειμαστε σοβαροι; Παιζουν στις πλατες μας;

Read more: Go to TOP and Bottom