Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ευρωλίγκα: Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης

Στιγμές χαλάρωσης για τους παίκτες του Ολυμπιακού
Στη Μαδρίτη και ο Σταύρος Κοντονής

Το πάρκο “Retiro” της Μαδρίτης επέλεξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, για εξόρμηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής, το πρωί του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ηλιόλουστη ημέρα που ξημέρωσε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν σύμμαχος στα πλάνα των «ερυθρόλευκων» για περπάτημα στο καταπράσινο πάρκο, όπου βρίσκεται και το “Palacio de Cristal”.

Η βόλτα των παικτών του Σφαιρόπουλου και των υπόλοιπων μελών
της αποστολής είχε ως τελευταία στάση, το καφέ “Galapagos”. Με θέα τα ήρεμα νερά μιας μαγευτικής λίμνης -οικογένειες και ζευγάρια έκαναν βαρκάδα- ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κάθισε δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη.

Με την άφιξή των παικτών του Ολυμπιακού, οι σερβιτόροι ένωσαν πολλά τραπέζια –σε ευθεία γραμμή- για να μπορέσει να καθήσει μαζί η ελληνική ομάδα. Χαλαροί, με ήρεμους τόνους και κουβεντούλα, οι πρωταγωνιστές της μεγάλης πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Παρασκευής (13/5) πέρασαν ευχάριστα μία ώρα (η αναχώρηση με πούλμαν από το ξενοδοχείο για το πάρκο “Retiro”) είχε προγραμματιστεί για τις 11:45 ώρα Ελλάδας.

Ο βασικός στόχος επετεύχθη, να φύγει δηλαδή από το μυαλό και τη σκέψη των παικτών η καταληκτική αναμέτρηση για λίγο, προκειμένου να μπουν χαλαροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση στο παρκέ σε λίγες ώρες. Για αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού (Ντάνστον, Χάντερ, Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Κατσίβελης, Καββαδάς) αυτό είναι το πρώτο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της καριέρας τους και η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια.

Αφού έβγαλαν φωτογραφίες με λίγους φιλάθλους του Ολυμπιακού που έτυχε να κάνουν τη βόλτα τους στο ίδιο πάρκο, οι «ερυθρόλευκοι» επιβιβάστηκαν ξανά στο πούλμαν και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο NH Eurobuilding, όπου έχει καταλύσει η αποστολή, πλησίον του σταδίου Μπερναμπέου.

Η ευφυής ιδέα του Ιβκοβιτς για βόλτα στην παραλία Όστια της Ρώμης το 1997 ώστε να αποφορτίσει τους παίκτες του έχει γίνει συνήθεια, λοιπόν (κρουαζιέρα στο Βόσπορο το 2012 στην Κωνσταντινούπολυ, περίπατος στο Hyde Park το 2013 στο Λονδίνο).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε λόγο να χαλάσει… το γούρι και όλοι στην ομάδα του Πειραιά απόλαυσαν τον καφέ τους στην καφετέρια “Galapagos” μπροστά από την ήρεμη λίμνη του πάρκου… ώρες πριν τη μεγάλη «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ταξίδεψε στη Μαδρίτη, όπως είχε υποσχεθεί στους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακούς αδελφούς Αγγελόπουλους, για να παρακολουθήσει τον αποψινό τελικό (21:00) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συγχαρεί τηλεφωνικά τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (15/5), μετά την επική πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοικούντων των «ερυθρόλευκων» ο Σταύρος Κοντονής θα παρακολουθήσει δια ζώσης τις προσπάθειες του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Σλούκα και των συμπαικτών τους για την κατάκτηση του 4ου τίτλου της ομάδας του Πειραιά στην ιστορία της, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
http://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom