Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Νέα τροπή στην υπόθεση της Αγχίαλου - Ο επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» Γρηγόρης Τσιρώνης στους συλληφθέντες


Ο επικηρυγμένος ληστής Γρηγόρης Τσιρώνης -και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά-, είναι τελικά ο δεύτερος, μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου, συλληφθείς του Βόλου, κατά τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αγχίαλο με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της οποίας νεκρός έπεσε ο καταζητούμενος Σπύρος Δραβίλας που, όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε.

Ο 27χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ, ενώ το 2009 τρία από τα μέλη της, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο αδελφός του Μάριος και ο -συλληφθείς πλέον- Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν επικηρυχθεί έναντι 600.000 ευρώ.

Ολοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας κατ΄ αντιγραφήν σεναρίου μιας αμερικανικής ταινίας.

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Ιωάννης Δημητράκης, μέλος της ένοπλης ομάδας.

Υστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής κατηγορήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για συμμετοχή στη «συμμορία με τα μαύρα» οι προαναφερθέντες καταζητούμενοι.

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι αδελφοί Σεϊσίδη, όσο και ο Τσιρώνης είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ελάχιστες πληροφορίες για τις κινήσεις των καταζητουμένων.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων «ληστών με τα μαύρα» απέκτησε νέα διάσταση στις αρχές του 2009 όταν, ύστερα από νεότερο έλεγχο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, διαπιστώθηκε ότι δείγμα DΝΑ που ανιχνεύθηκε σε σκούφο που είχαν πετάξει σε ένα ρέμα στη Γλυφάδα οι δράστες της αρπαγής- τον Μάιο του 2007-οπλισμού από τον φρουρό του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου ταυτίζεται με γενετικό υλικό «ληστή με τα μαύρα» που είχε εντοπιστεί σε εγκαταλειμμένο σάκο μετά τη συμπλοκή τον Ιανουάριο του 2006.

Η επίθεση κατά του φρουρού του κ. Κεδίκογλου αποδίδεται έμμεσα στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Και αυτό γιατί φαίνεται πως με την ίδια παρτίδα σφαιρών που εκλάπησαν από τον αστυνομικό πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Από τότε η δράση των «ληστών με τα μαύρα» συνδέθηκε με τις επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Χριστοδούλου και Τσιρώνης μεταφέρθηκαν και βρίσκονται πλέον στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Νεκρός ο Σπύρος Δραβίλας
Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε σήμερα, βάσει εξέτασης του DNA και των αποτυπωμάτων, ότι ο Σπύρος Δραβίλας είναι ο νεκρός δράστης. Ο Σπύρος Δραβίλας είναι αυτός που είχε βοηθήσει δύο φορές τον Βασίλη Παλαιοκώστα να φύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η αυτοκτονία του έγινε με καλάσνικοφ που ο ίδιος έστρεψε στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη συμμορία του Διστόμου αποτελούν άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τόσο του κοινού ποινικού δικαίου όσο και τρομοκρατίας.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom