Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ηλεία: 43χρονος κτηνοτρόφος έβαλε τέλος στη ζωή του

Ήταν βασανισμένος και είχε αποπειραθεί ξανά στο παρελθόν

του Γιάννη Σπυρούνη

Μαύρη Δευτέρα ξημέρωσε για το πολύπαθο χωριό της Βάλμης. Ένας 43χρονος κάτοικός της περιοχής, έθεσε νωρίς το πρωί τέλος στη ζωή του, σημαδεύοντας στην καρδιά με το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο. 

Ο 43χρονος διαζευγμένος τα τελευταία χρόνια, είχε αποπειραθεί πριν
λίγους μήνες και πάλι να αυτοκτονήσει κάνοντας χρήση γεωργικού φαρμάκου. Ωστόσο η υπόθεση απασχόλησε για αρκετή ώρα την Αστυνομία μιας και τα στοιχεία δεν επέτρεπαν να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια ευθύς εξ’ αρχής.

Αρχικά έμοιαζε με έγκλημα
Ο 43χρονος κτηνοτρόφος έφυγε από το σπίτι του νωρίς το πρωί, όπως κάνει κάθε μέρα για το στάβλο του. Λίγο πριν τις οκτώ, ο οδηγός του βυτίου που παραλαμβάνει το γάλα κάθε μέρα για να το μεταφέρει στο εργοστάσιο, έφτασε έξω από το στάβλο που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό και αναζήτησε τον 43χρονο.

Τον βρήκε μέσα στον περιφραγμένο χώρο, αιμόφυρτο πεσμένο μπρούμυτα, χωρίς ίχνη ζωής. Άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και τους κατοίκους του χωριού. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί παραξενεύτηκαν που ο 43χρονος βρισκόταν έξω από τον στάβλο, ενώ ένα όπλο βρισκόταν μέσα σε αυτόν.

Στο σημείο έφτασαν ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, ο Διοικητής της Ασφάλειας Αμαλιάδας Γιώργος Αλεξόπουλος και αστυνομικοί από την Ασφάλεια και το αστυνομικό τμήμα.

Ερεύνησαν για ώρα το χώρο μιας και η θέση του νεκρού και του όπλου άφηναν κενά στην υπόθεση και ανοιχτό το ενδεχόμενο του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί προσεκτικά εντόπισαν μια διαδρομή περίπου δώδεκα μέτρων με κηλίδες αίματος στο έδαφος.

Η διαδρομή αυτή φανέρωνε πως ο 43χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί μέσα στο στάβλο, όμως το τραύμα δεν προκάλεσε ακαριαίο θάνατο. Περπάτησε αυτή την απόσταση και κατέρρευσε έξω από τον στάβλο, κρατώντας το στήθος του στο σημείο που είχε πυροβοληθεί ανάμεσα στην καρδιά του και τον ώμο του.

Πλέον σαφείς απαντήσεις μπορούσε να δώσει μόνο ο Ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης, ο οποίο και κλήθηκε στο σημείο. Από την αυτοψία που πραγματοποίησε φάνηκε πως επρόκειτο ξεκάθαρα για αυτοχειρία, καθώς ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής και μάλιστα το όπλο είχε προκαλέσει έγκαυμα στο σημείο του τραύματος το οποίο ήταν διαμπερές.

Επιζητούσε το τέλος
Ο 43χρονος σύμφωνα με πληροφορίες επιζητούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ήταν διαζευγμένος τα τελευταία εφτά χρόνια και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα αλλά και υγείας. Το κλίμα στο οικογενειακό του περιβάλλον ήταν βαρύ, καθώς οι ηλικιωμένοι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο ίδιος ζούσε σε ένα λυόμενο κοντέινερ από τους σεισμούς του 2008 και μετά, μαζί με τον αδερφό του τη σύντροφο και το παιδί τους.

Πριν εννέα μήνες είχε αποπειραθεί ξανά να θέσει τέλος στη ζωή του, κάνοντας χρήση γεωργικού φυτοφαρμάκου, όμως είχε σωθεί χάρη στην επέμβαση των γιατρών. Προχθές το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας φίλος του που είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για ζητήματα που συζητούσαν για την επόμενη ημέρα, είχε αφήσει να εννοηθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι μπορεί και να μην ζει…
Πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom