Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Συμφωνία για ΦΠΑ... τεσσάρων ταχυτήτων - Χαμηλός συντελεστής 7% στα τρόφιμα


- Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές ΦΠΑ με τον χαμηλότερο στα τρόφιμα
- Κρίσιμη η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για
την επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις, να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του Brussels Group, ενώ - όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν - ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο.

Η συμφωνία περνάει από την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ και Μέρκελ

Νέα τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να έχει το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με Μέρκελ και τον Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας και την Πέμπτη.

Η επιβεβαίωση της τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα της συμφωνίας άμεσα, αν όχι εντός της ημέρας τότε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom