Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα σ' όλη τη χώρα! Γενική απεργία από ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ και Εμπορικούς Συλλόγους


Θα νεκρώσουν τα πάντα σήμερα αφού αναμένεται να βγουν στους δρόμους,για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνδικαλιστές, συνταξιούχοι και λοιπές κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να πουν ακόμη ένα ηχηρό ΟΧΙ στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και στις προωθούμενες σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά.

Στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις αφορούν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σ' αυτές θα συμμετάσχουν ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν απεργιακό συλλαλητήριο στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως.Συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.


Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και για αυτό το λόγο τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Προβλήματα  θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια (καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00) και στα μέσα μαζικής μεταφοράς (διαβάστε στο τέλος αναλυτικά ποια θα κινηθούν).

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς


- τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου
- το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 09.00 το πρωί - οι συρμοί του μετρό θα κινούνται μέχρι τον Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας»
- τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ
- τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Το απόγευμα όμως τα περισσότερα μαγαζιά τουλάχιστον στον Πειραιά άνοιξαν .Ακόμη και το παραδοσιακό ψιλικατζίδικο της γειτονιάς ( μιλάμε για κεντρικό σημείο) .

Δεν είμαστε έτοιμοι και ώριμοι ακόμη Δημήτρη μου να βαρέσουμε μπουνια στο μαχαίρι..., λέω εγώ τώρα...

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου κι από την πίσω μεριά του μαχαιριού να χτυπήσουμε πάλι θα κοπούμε!
Δεν έχει κανένα νόημα αυτό.Το κράτος και το μεγάλο αφεντικό θα πονέσουν μόνο αν σταματήσουν τα πάντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.Η μια μέρα είναι σαν αργία ή γιορτή,ανεπαίσθητες οι απώλειες!

Read more: Go to TOP and Bottom