Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Για πολιτική δίωξη και φίμωση του τύπου μιλάει ο Σπύρος Καρατζαφέρης που παραμένει κρατούμενος (βίντεο)


Στην εισαγγελέα εφετών κ. Ευσταθία Σπυροπούλου προσήχθη νωρίτερα ο συλληφθείς αργά τη νύχτα δημοσιογράφος  Σπύρος Καρατζαφέρης προκειμένου να ζητήσει δικάσιμο, όσο πιο σύντομα γίνεται.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη βάσει παλαιότερου εντάλματος για την υπόθεση Γιοσάκη, όπως είπε ο ίδιος σε έκτακτη εκπομπή που έκανε ο αδερφός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στο κανάλι ΑΡΤ. «Έχω καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση», είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση Γιοσάκη και τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα. Όπως είπε, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, συμβατικά αυτοκίνητα, παρουσία και ενός ένστολου, του έκλεισαν το δρόμο και τον συνέλαβαν. 

Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, όπου πέρασε τη νύχτα και το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα. Όπως τόνισε δεν προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο και προτιμά να πάει φυλακή. «Για την ποινή έχει γίνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο και δε μπορεί να εκτελεστεί», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Θα αρνηθώ να πληρώσω την ποινή και θα πάω στον Κορυδαλλό».

Πρόκειται για πολιτική δίωξη και φίμωση του τύπου
και θέλανε να με εκφοβίσουν, νομίζανε οτι θα φοβηθώ εγώ να μην κάνω αποκαλύψεις. Τώρα που το καλοσκέφτομαι ξέραν οτι εγώ δε θα φοβηθώ, 55 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά είπανε οτι με τη σύλληψη του Καρατζαφέρη την περιπετειώδη θα φοβηθούν οι νεότεροι. Δεν ξέρω εάν θα φοβηθούν οι νεότεροι εγώ πάντως θα συνεχίσω, είτε από τον Κορυδαλλό, είτε έξω από τον Κορυδαλλό. Με εμένα που μπλέξανε δε θα περάσουνε καλά. Είμαι κακό παιδί άμα θέλω" είπε τέλος ο Σπύρος Καρατζαφέρης.


Πίσω στο εφετείο κατευθύνεται αυτή την ώρα ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Σημειώνουμε ότι παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα εκτέλεσης αποφάσεων για λιγότερο από ένα τέταρτο από όπου και πήρε το φυλακιστήριο.
Έτσι τώρα επιστρέφει στο εφετείο από όπου μετά θα οδηγηθεί στο ΑΤ Ψυχικού.
Την ώρα που έβγαινε από το κτίριο 16, ερωτηθείς σχετικά με την κράτησή του ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Δεν ξέρω θα αποφασίσει ο εισαγγελέας, είμαι κρατούμενος».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι έξω από το κτίριο 16 της Ευελπίδων βρέθηκαν πολίτες οι οποίοι φωνάζουν εξαγριωμένοι ενάντια στα Μνημόνια και την Κυβέρνηση, με κυρίαρχο σύνθημα «Σπύρο βάστα γερά, ξεμπρόστιασέ τους».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σπ. Καρατζαφέρης θα κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή που αναμένεται να πάρει δικάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom