Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Απροκάλυπτη απειλή Στουρνάρα:"Ψηφίστε τα μέτρα,να πάρουμε τη δόση,για να μην πεινάσουν οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες"!

Ανέκαθεν όταν έσφιγγαν οι κ@λοι οι κρατούντες κατέφευγαν στην "τρομοκρατία" του λαού!Οι παλιότεροι θα θυμούνται το:"ή Καραμανλής ή τανκς"!

Προχτές ο εγκάθετος υπουργός Οικονομικών μας απείλησε με ασφυξία και σήμερα το έθεσε πιο ωμά και πιο εκβιαστικά!Θα  πεινάσει ο κόσμος είπε ο επαγγελματίας τραπεζίτης αν δεν πάρουμε τη δόση.Σε Ελληνική μετάφραση τα λεγόμενα του κυρίου  είναι:"Ψηφίστε τα μέτρα,να πάρουμε τη δόση για να μην πεινάσουν οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες"!

Τουλάχιστον εμείς αυτό καταλάβαμε για δύο λόγους:
Πρώτον ο λαός πεινάει ήδη και άρα ο υπουργός ή δεν το γνωρίζει ή το κυριότερο δεν αναφέρεται στο λαό.Και δεύτερον η πολυσυζητημένη δόση πάει κατά τα 5/6 στις τράπεζες και τα υπόλοιπα στα ομόλογα που λήγουν και στις υποχρεώσεις του δημοσίου.

Διαβάστε που και πως ελέχθη η σημερινή απειλή:
Την προειδοποίηση ότι η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ πριν την λήξη των ταμειακών διαθεσίμων απαιτεί ταχύτατες κινήσεις απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Επιτροπή επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ στο οποίος όμως έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα , πολλές και μεγάλες σε περιεχόμενο και έκταση τροπολογίες.

Ερωτηθείς για αυτές σήμερα στην Βουλή ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Ο χρόνος τρέχει. Αν θέλουμε να πάρουμε την δόση πριν λήξουν τα ταμειακά διαθέσιμα πρέπει να τρέξουμε τάχιστα. Πρέπει να ψηφίσουμε μια σειρά από προαπαιτούμενα μέτρα. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις από το παλαιότερο πρόγραμμα».

«Το κόστος αν δεν πάρουμε την δόση θα ήταν άπειρο. Ο κόσμος θα πεινούσε», ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο κ. Στουρνάρας. «Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι είναι όρος για να επιβιώσουμε».

«Θεωρείτε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε πάρτε τα μέτρα για να πάρετε τα λεφτά;», διερωτήθηκε ο υπουργός ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Απάντηση παρόμοια με τη δική μας έλαβε ο "τρομοκράτης" υπουργός και από τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά

«Αυτοί που τελικά θα «πεινάσουν»  θα είναι οι δανειστές και οι τραπεζίτες»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΝΟΤΗ  ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 «Είναι πασιφανές ότι από τα 31,5 δισ.  ευρώ της δόσης του δανείου το ποσό που ενδεχόμενα θα «πέσει»  στην αγορά είναι ελάχιστο.  Τα κεφάλαια της δόσης θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση  για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πληρωμή τοκοχρεολυσίων  και την εξόφληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Συμφωνούμε με την δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι  «χωρίς τη δόση θα πεινάσει κόσμος». Προφανώς όμως εννοεί τους δανειστές και τους τραπεζίτες  γιατί ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά και υποφέρει από  το μνημόνιο εδώ και καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom