Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Της Δημοκρατίας μας το ανάγνωσμα! Αντί να ελέγξουν όσους περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν νυχτιάτικα ένταλμα σύλληψης του Βαξεβάνη που τη δημοσίευσε

To αυτεπάγγελτο της δίωξης μας άρεσε!
Ποιον ακριβώς νόμο παραβίασε ο Βαξεβάνης με τη δημοσιοποίηση της λίστας;Αυτή ακριβώς τη λίστα δεν υποτίθεται πως ψάχνει εναγωνίως και η βουλή μας;
Ε,να λοιπόν τους την έδωσε στο πιάτο αλλά... φαίνεται πως ζεματάει!!!!!
Ζείδωρον

- Τηλεφωνική συνέντευξη του Βαξεβάνη: Γίνεται προσπάθεια φίμωσης
- ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη εναντίον του Κ. Βαξεβάνη
- Γ.Βουλγαράκης:''Με στοχοποιούν-Ούτε εγώ ούτε η σύζυγος μου έχουμε λογαριασμούς στο εξωτερικό''
- Στη δημοσιότητα απο το περιοδικό HOT DOC  η περιβόητη λίστα
- Eπιχειρηματίες, εκδότες, έμποροι και φοιτητές στη λίστα
- Σελίδα υποστήριξης του Βαξεβάνη στο facebook

Tο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση δημοσιοποιώντας τη "λίτσα Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.  Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του. Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".


Ο Κ. Βαξεβάνης σε τηλεφωνική συνέντευξη από τους ελέυθερους ρεπόρτερς απαντάει ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο αναζητείται από την αστυνομία γιατί έδωσε στη δημοσιότητα τα 2.059 ονόματα των καταθετών που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ και που τόσο καιρό έκρυβαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος και οι δικαστικές αρχές. "Αντί να συλλάβουν αυτούς που φοροκλέβουν ψάχνουν να βρουν εμένα" δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει πως "η εξουσία της χώρας λειτουργεί σαν μαφία".

Ακούστε όλη την τηλεφωνική συνέντευξη του Κ. Βαξεβάνη που παραχώρησε στους στους ρεπόρτερς χωρίς σύνορα.
Ο δημοσιογράφος απάντησε επικριτικά και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
"Προκλητική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν". Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων."

"Θύελλα" αντιδράσεων από τη δημοσιοποίση των ονομάτων

Μεταξύ άλλων, στη λίστα που δημοσιοποίησε ο Κ. Βαξεβάνης υπάρχουν ονόματα επιχειρηματιών όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αλλά και οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα. Επίσης πολλοί γνωστοί κοσμηματοπώλες, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή, ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής.

Η δημοσιοποίηση της λίστας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Γιώργιος Βουλγαράκης μέσω του Twitter έδωσε τη δική του απάντηση για το γεγονός ότι το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Γ. Βουλγαράκης."Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !

Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .
Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά". 

Ο εκδότης Γ. Τράγκας του οποίου το όνομα επίσης ήταν μεταξύ των ονομάτων, απάντησε πως τη δεκαετία του '90 είχε καταθέσεις στην τράπεζα Μidland Αθηνών που στην πορεία εξαγοράστηκε από την HSBC. Από το 2001 και μετά έπαψε να έχει καθέσεις στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Σφοδρή ήταν και η αντόιδραση του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος εξηγεί πως μεταβίβασε ακριβές ποσό για να καλύψει ένα χειρουργείου συγγενικού του προσώπου.

«Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ό,τι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας», ανέφερε o δημοσιογράφος κ. Λάμψιας.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει κι άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη... Βρείτε τον να χαρεί τη συνωνυμία!», δήλωσε συνεργάτης του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσειςΣτη Βουλή τα ονόματα δυο πολιτικών

Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γ. Πεπόνης έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο τα πρώτα δύο ονόματα πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».
Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με το αν θα πρέπει να σταλούν στη Βουλή και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα των «36», αφού οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο κι έτσι δεν έιναι σίγουροι αν πρόκειται για υπόθεση παράνομου πλουτισμού. Ο κ. Πεπόνης έχει λάβει τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, αλλά αναμένει και αυτά των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διασταυρώσει εάν προκύπτει παρανομία.

Σελίδα υποστήριξης στο facebook για τον Κ. Βαξεβάνη

Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε σελίδα στο facebook για την υποστήριξη του δημοσιογράφου. Η σελίδα μόλις κάποια λεπτά μετά τη δημιουργία της απαριθμεί σχεδόν 4.000 μέλη και τα οποία αυξάνονται συνεχώς!


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: