Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Θα δούμε και δεύτερα Δεκεμβριανά...;

Όταν το κόμμα του κυρίου Τσίπρα ήταν δημοσκοπικά Αντιπολίτευση,"έπεσε" λόγω των Δεκεμβριανών του 2008.Σήμερα που είναι πραγματικά Αντιπολίτευση,τι πρέπει να περιμένουμε...;

Ας γυρίσουμε 4 χρόνια πίσω
Το 2008,η κυβέρνηση Καραμανλή νιώθει αήτητη...Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γιωργάκη(δεν τον είχαν κάνει οι νταβατζήδες ακόμη Γιώργο) συρρικνώνεται και τη θέση του παίρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένα κόμμα με ένα νέο Αρχηγό,με φαινομενικά φρέσκες ιδέες αλλά και μια ευαισθησία ειδικά στα θέματα παιδείας.

Όλα αυτά αλλάζουν ένα κρύο βράδυ του Δεκέμβρη.Στις 6 Δεκεμβρίου 2008  ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από πυρά Ειδικού φρουρού(ο οποίος κατά τη δίκη του ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε επιχειρησιακό σχέδιο-ο Εισαγγελέας ξέχασε να τον ρωτήσει από ποιόν).


Λέγεται ότι χιλιάδες μηνύματα στάλθηκαν σε κινητά και καλούσαν το κόσμο να βγεί να διαδηλώσει...

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά..Εκείνο το σημείο είναι καμπή,και αποτελούσε το φόντο της φλεγόμενης Αθήνας.Ο Καραμανλής που λέγεται, δεχόταν εισηγήσεις να κατεβάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο δρόμο(πράγμα που δεν έπραξε-το έκανε ο Σαμαράς στην Εθνική Επέτειο,χωρίς να καίγεται η Αθήνα)
συγκαλεί Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών στο Μαξίμου,και όλοι απαρέγκλιτα επιρρίπτουν ευθύνες για τη Καμμένη Γη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Από εκεί και πέρα αρχίζει η πολιτική μεταστροφή και ανοίγει ο δρόμος για την Εξουσία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γιώργου Παπανδρέου,ο οποίος μυστικά έχει "τάξει" στα αφεντικά του την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους Πιστωτές της.

Τί γίνεται σήμερα...;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγγέλλει...Χτυπάει αλύπητα την αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε στη κάλπη,και βασίζεται ότι από το μόνο που απαγκιστρώθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι,το μόνο που επαναδιαπραγματεύτηκαν ήταν οι προεκλογικές τους υποσχέσεις και όχι το Μνημόνιο.

Ο κύριος Τσίπρας δυναμικά στηλιτεύει τη διαφθορά με αιχμή του δόρατος τη μη-αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Χτυπάει με πάθος τη Κυβέρνηση όπου σταθεί και όπου βρεθεί...

Όταν όμως ερωτάται για τη πρόταση Καμμένου(να "ρίξουν" τη Κυβέρνηση προκαλώντας Εκλογές) ο κύριος Τσίπρας απαντάει επί λέξη:
"Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα αποτελεί το να αποτρέψει την κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό, πιστεύουμε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κόλπα, δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης, αλλά είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουμε συμμάχους, όχι μόνο σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στους πολίτες που από φόβο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ."

Υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούν να εξηγήσουν αυτή τη στάση...

Ο ένας και απλός, είναι ότι του έχει τάξει, αυτό που ονομάζεται Σύστημα, το Πρωθυπουργικό θώκο,και απλά δεν έχει έρθει η "ώρα" του.

Ο δεύτερος είναι να του την έχουν "στημένη" ,όπως και τότε.Να δημιουργηθεί πάλι λαϊκή οργή,από ένα τυχαίο περιστατικό, να επιρριφθούν οι ευθύνες στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και το κόμμα να ξανασυρρικνωθεί στο 4%,όπως έγινε μετά τα Δεκεμβριανά του 2008.
http://pikri-sokolata.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom