Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παιδεία ή Προπαγάνδα;


Ύψιστης σημασίας αποτελεί ο ρόλος της παιδείας στην διαμόρφωση ενός υγιές εθνικά σκεπτόμενου νέου. Οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, η κουλτούρα ενός λαού οφείλουν να διατηρηθούν ακμαία για την επιβίωση του, στον παγκοσμιοποιημένο πλέον, κόσμο που ζούμε.
Σε ρόλο άγγλου αποικιοκράτη η κυβέρνηση Χριστόφια προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλοιώσει τις συνειδήσεις και να δημιουργήσει ένα ανύπαρκτο Κυπριακό έθνος. Είναι ντροπιαστικό και προδοτικό, το γεγονός ότι αυτό που προσπαθούσαν να επιτύχουν εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια οι κατακτητές στην Κύπρου, τον αφελληνισμό της νήσου, το πράττουμε οι ίδιοι. Η κυβέρνηση, ή αδυνατεί να αντιληφθεί το συγκεκριμένο γεγονός, ή εκούσια στηρίζει την ανθελληνική παιδεία. Ποιό από τα δύο είναι χειρότερο;

Το γεγονός ότι άλλαξαν τα βιβλία της ιστορίας της δευτέρας γυμνασίου, όπου σύμφωνα με αυτά οι Κύπριοι δεν παρουσιάζονται ως απόγονοι των Αχαιών αλλά ως ένα λαός που εξελληνίστηκε αναγκαστικά και παρέμεινε ελληνικός κατά την Ελληνιστική Περίοδο. Επιπλέον το βιβλίο κατά την αναφορά του στους λόγους προσέλευσης των μειονοτήτων των Μαρωνίτων, Λατίνων και Αρμενίων στο νησί δεν αναφέρεται στο αποτρόπαιο γεγονός της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, η οποία και οδήγησε στη σύγχρονη Αρμενικής Διασπορά. Προσπαθώντας πάντα να προβάλουν μια «ελληνοτουρκική φιλία», που μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες προωθούν, σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η εισβολή δεν αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη πληγή για τον ελληνισμό της Κύπρου, αλλά ένα γεγονός το οποίο προσπαθούμε με διακοινοτικές συνομιλίες να επιλύσουμε «δίκαια». Τέλος, είναι τραγικό πως στο καινούριο εγχειρίδιο  η Κύπρος δεν αναφέρεται ως το νησί που από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα διατηρεί όλα τα πολιτιστικά συστατικά που το καθιστούν ελληνικό, αλλά ως ένα νησί που επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό κατά τη διάρκεια της ιστορίας του από διάφορους λαούς.
Η Π.Ε.Ο.Φ καταδικάζει τις αποτρόπαιες πράξεις των κυβερνώντων για αφελληνισμό της νήσου και καλεί όλους τους νέους να αντισταθούν, να μην γίνονται θύματα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης. Όπως αποδεικνύεται και από την μακραίωνη ιστορία μας, η παροχή ελληνοκεντρικής παιδείας στο τομέα της εκπαίδευσης ήταν πάντοτε το όπλο μας ενάντια σε κάθε κατακτητή που προσπαθούσε να αλλοιώσει την ιστορία και τις ρίζες μας. Δυστυχώς, εν έτη 2012 η αλλοίωση της ιστορίας μας και η προσπάθεια για αφελληνισμό δεν επιδιώκεται από εξωγενείς παράγοντες αλλά από την ίδια μας την κυβέρνηση. Έγκειται στον καθένα ξεχωριστά να μελετά και να ενημερώνεται ορθά όσον αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητα και την ιστορία μας.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 
Γραφείο Τύπου
Πεοφ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom