Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνική Αλληλεγγύη στις γειτονιές του Ζωγράφου την εποχή του μνημονίου


Ο λαός μας στενάζει κάτω από τα νέα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα. Φέτος θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, οι φόροι είναι ασήκωτοι, χιλιάδες άνεργοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι με πετσοκομμένες συντάξεις θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, ενώ το κόστος ζωής ανεβαίνει.
Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή!
Ο αγώνας για την ανατροπή του μνημονίου και της κυβέρνησης που το στηρίζει περνά και μέσα από την οικοδόμηση μορφών αλληλεγγύης.
Αλληλεγγύη σε απεργούς και σε αγωνιζόμενους νέους μαθητές και φοιτητές, απέναντι στην καταστολή και στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Αλληλεγγύη να απλωθεί μεταξύ μας σαν δίχτυ προστασίας απέναντι στην εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν! Να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι του Ζωγράφου η φωνή: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
Τώρα είναι ανάγκη να ενωθούν οι ζωντανές δυνάμεις της γειτονιάς, να στηρίξουν τους αγώνες για επιβίωση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας του δήμου, αλλά και τις μορφές αλληλεγγύης. Αυτά θα είναι κύτταρα ανάσας, μορφές οργάνωσης του λαού μας που πλάι στα συνδικάτα και στις λαϊκές συνελεύσεις θα δώσουν τον αγώνα για την επιβίωση και την ανατροπή του μνημονίου. Η δημοτική μας κίνηση δηλώνει παρούσα σε αυτό τον αγώνα!
Να δώσουμε τέρμα στον εμπαιγμό των ‘επαγγελματιών’ της αλληλεγγύης!
Δεν θέλουμε άλλα κροκοδείλια δάκρυα από τα ραδιόφωνα του ΣΚΑΙ και τα μπαλκόνια των επισήμων, δεν επιδιώκουμε το καλλωπισμό της βιτρίνας την ώρα που όλος ο λαός παλεύει για την επιβίωση του. Η αλληλεγγύη δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δεν είναι ευκαιρία για πλουτισμό, διαφήμιση και προβολή επιχειρήσεων!
Δεν ζητάμε ψίχουλα, θέλουμε πίσω τη ζωή μας!
Καλούμε σε:
Aγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από το Δήμο (παιδεία, πρόνοια, καθαριότητα κλπ).
Οικοδόμηση μορφών αλληλεγγύης από εμάς για εμάς: σε ανταλλακτικά παζάρια, χώρους διακίνησης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, συλλογικές κουζίνες, δωρεάν μαθήματα κλπ.
«ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ» ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30
http://kinimastinpoli.blogspot.gr
Read more: Go to TOP and Bottom