Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Θύελλα αντιδράσεων για την απαγόρευση γάμου και βάπτισης μαζί από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Ακούστε στο βίντεο την περίεργη δήλωση του Μητροπολίτη για τα λιγοστά χρήματα που αφήνουν οι πιστοί στην Εκκλησία!
Να 'ναι όλος ο καυγάς για το πάπλωμα;
Μπορεί να είναι ανορθόδοξο να τελούνται μαζί τα δύο μυστήρια,αφού ο ερχομός του μωρού προϋποθέτει γάμο για την εκκλησία μας,όμως επειδή το έχουμε ζήσει έχουμε πολύ θετική άποψη κι όπως και ο ίδιος ο Μητροπολίτης δέχεται το μωρό δεν φταίει σε τίποτα.Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα περισσότερα ζευγάρια έχουν κάνει ήδη πολιτικό γάμο πριν φτάσουν με το μωρό τους στην εκκλησία.
Προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία;
Μήπως τελικά γιατί όντως χάνεται το δεύτερο φιλοδώρημα και το ταμείον είναι μείον;
Παπούλη ξανασκέψου το,απ' ότι ακούμε στο βίντεο φαίνεσαι λογικός άνθρωπος!Δεν έχει νόημα η εμμονή σε κανόνες που θεσπίστηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν.Ειδικά στις μέρες μας πρέπει να παρακαλάμε να παντρεύονται και να γεννάνε οι Ελληνες παιδιά κι όχι να τους βάζουμε ανόητα εμπόδια!
Ζείδωρον
<<Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών...>>, λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί....


Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση.

<<Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών...Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα...ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο....Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές! >>, σχολίαζαν στο  LamiaReport, πολλοί αναγνώστες.

Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι star.

<<Δεν μπορεί τα ζευγάρια να δίνουν για στολισμούς και διασκέδαση των καλεσμένων χιλιάδες ευρώ και στην εκκλησία να αφήνουν 20 και 30 ευρώ...>>, δηλώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτηρίζει τα διπλά μυστήρια ως μόδα, που ξεκίνησε από τη showbiz.

<<Ότι ο Θεός θα ρίξει φωτιά θα ρίξει, αλλά για ποιους θα την ρίξει και ποιους θα κάψει;>>, αναρωτιόταν συμπολίτης μας, που σχολίαζε την συγκεκριμένη απόφαση.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Μητροπολίτη που μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία:

2 σχόλια:

ephee είπε...

Καλημέρα Δημήτρη.

Ας πει κάποιος στον πάτερ τράγο, πως από 1/1/2013 οι πολιτικοί γάμοι είναι υποχρεωτικοί βάσει Ευρωπαϊκής οδηγίας, και οι θρησκευτικοί (όπως και τώρα) προεραιτικοί.
Η ονοματοδοσία, είναι κάτι που γίνεται στο ληξιαρχείο, και ΟΧΙ στην εκκλησία. Το παιδί ΕΧΕΙ όνομα από τη στιγμή που αυτό δηλώνεται στο ληξιαρχείο, δεν περιμένει να το αποκτήσει όταν θα το βουτήξει ένας γενειοφόρος στο λαδόνερο.
"Προϊόν παρανομίας" είναι ο ίδιος κι όλο το συνάφι του, που γίνανε μάγκες από τα συντρίμια του πολιτισμού που κατέστρεψαν.
ΣΑΦΩΣ (ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ) ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα και την κονόμα. Τώρα που δεν έχει να δώσει ο κόσμος ούτε για τραπέζια, ούτε για στολίδια, προσπαθούν να σώσουν το τομαράκι τους με τις γνωστές ταρίφες πολυελαίων..
ΕΛΕΟΣ, είναι οι ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης ιδιωτικής-αφορολόγητης περιουσίας στη χώρα, κι υπάρχει ακόμα κόσμος που τους ταΐζει, ενώ δίπλα τους κάποιοι πεθαίνουν από την πείνα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς Εφη μου με κάτι τέτοιες αποφάσεις τους μας δίνουν το δικαίωμα να τους τα ψάλουμε και βέβαια μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!
Φυσικό ήταν η κρίση να χτυπήσει και την εκκλησία αλλά είναι οι μόνοι που δεν πρόκειται να πεινάσουν ότι και να γίνει.
Να είσαι καλά,καλό μεσημέρι!

Read more: Go to TOP and Bottom