Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ξαναζεί απόψε σαν παλιό σινεμά η παλιά Δρομίστα Αιτ/νίας!


Ξαναζεί απόψε η παλιά Δρομίστα!
Ισως το πιο ερημωμένο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας,με μόλις 12 μόνιμους κατοίκους,βρίσκεται στον ορεινό Βάλτο σε απόσταση περίπου 55χλμ από το Αγρίνιο,κοντά στη συμβολή τεσσάρων νομών (Αιτ/νίας,Ευρυτανίας,Αρτας και Καρδίτσας) γυρίζει το χρόνο πίσω και αναπολεί με νοσταλγία ανθρώπους,τοπία και καταστάσεις.

Με μεράκι και νοσταλγία συγκεντρώθηκε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο σ' ένα βίντεο διάρκειας τριών ωρών,το οποίο θα προβληθεί απόψε στη Δρομίστα.


Οσοι πιστοί προσέλθετε και δεν θα χάσετε!

Ενα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς,σαν παλιό σινεμά, δείτε εδώ!


Μην  σας προβληματίζει το όνομα Δρομίτσα που βλέπετε στο χάρτη,πρόκειται για το ίδιο χωριό το οποίο με βασιλικό διάταγμα άλλαξε όνομα τη δεκαετία του 1940.

Η Δρομίστα ήταν δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Ινάχου,ο οποίος το 2010 ενσωματώθηκε στο διευρημένο δήμο Αμφιλοχίας.
Για να φτάσετε στον Ίναχο από ανατολικά υπάρχει η επαρχιακή οδός από το Αγρίνιο, το οποίο απέχει περίπου 55 km από την έδρα του πρώην Δήμου, το Χαλκιόπουλο.

Από δυτικά υπάρχει η επαρχιακή οδός που συνδέει την περιοχή με την Άρτα (περίπου 60 km από το Χαλκιόπουλο), μέσω των χωριών Κομπότι, Φλωριάδα και Χρυσοπηγή.

Για όσους έρχονται από Αμφιλοχία, πλην της κλασικής επαρχιακής οδού υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή μέσω των χωριών Λουτρό και Πτελιά, που μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή οδηγεί στον Άνω Σταθά. Επίσης, υπάρχει ο δρόμος μέσω της Ιεράς Μονής Ρέθα, που οδηγεί είτε στον Θύαμο είτε στον Άνω Σταθά, μεγάλο μέρος του όμως είναι χωματόδρομος.

Για όσους έρχονται από Ευρυτανία η πρόσβαση επιτυγχάνεται είτε μέσω της γέφυρας της Τατάρνας για όσους έρχονται από βορειοανατολικά, είτε μέσω των χωριών Αυλάκι και Βρουβιανά για όσους έρχονται από δυτικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom