Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αν είναι δυνατόν; Εριξαν χημικά μέσα στο στο “Blue Star 2”! - το πλοίο έδεσε στη Σύρο


Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή μέσα στο “Blue Star 2”, στο οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 - αστυνομικοί έριξαν χημικά σε κρατούμενους που μετέφεραν φρουρούμενους στην Κω και οι οποίοι προσπάθησαν να αποδράσουν. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι της Σύρου, ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν βγει στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, καθώς ένοιωσαν έντονη δυσφορία.

Σκηνές Φαρ - Ουέστ έζησαν οι επιβάτες του Blue - Star 2 λίγο πριν το πλοίο καταπλεύσει
στο λιμάνι της Ερμούπολης σύμφωνα με το fileleuthero

Συγκεκριμένα, στο πλοίο ταξίδευαν και τρεις κρατούμενοι που μεταφέρονταν στην Κω και στην προσπάθειά τους να αποδράσουν, αστυνομικοί του τμήματος μεταγωγών τους έριξαν σπρέι πιπεριού.

Το σπρέι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε μέσω των αεραγωγών κλιματισμού και στους άλλους χώρους του πλοίου, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι επιβάτες να βγουν στους εξωτερικούς χώρους, για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.

Όπως λέγεται ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κρατουμένων και υπήρχαν μικροτραυματισμοί. Το πλοίο έφθασε στην Ερμούπολη και αναμένεται δελτίο τύπου των αρμοδίων ώστε να μάθουμε με ακρίβεια τι ακριβώς έγινε.

Τέλος, οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Νεώτερα από τη Σύρο
Ο Πανικός μέσα στο πλοίο διήρκησε 15 λεπτά.

Το cyclades24 μπήκε μέσα στο πλοίο και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από την είσοδο αστυνομίας και του Λιμενικού. Μάλιστα ο Λιμενάρχης ο Κ. Καραμήτσας δέχτηκε φραστική επίθεση από έναν κρατούμενο λέγοντας του ‘’Ποιος είσαι συ τι μας κοιτάζεις’’

Πρόταση έγινε από την Αστυνομία και το Λιμενικό, προς τον Διοικητή Μεταγωγών να κατέβουν στην Σύρο. Όμως κρίθηκε να συνεχίσουν στον προορισμό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom