Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Ρόδο, 6 και 5,1 ρίχτερ πριν από λίγο

Μακάρι να ήταν αυτοί μέσα στη θάλασσα οι μεγάλοι σεισμοί για τους οποίους μίλησαν πρόσφατα οι κύριοι Τσελέντης και Χουλιάρας αν και το επίκεντρο τους δεν πρέπει να είναι στον Ελλαδικό χώρο!

Δύο ιδιαίτερα ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στα παράλια της Τουρκίας μόλις 73 χλμ ανατολικά της Ρόδου,στο θαλάσσιο χώρο.Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 3:44 το μεσημέρι μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και πέντε λεπτά αργότερα η δεύτερη 71χλμ από τη Ρόδο.

Η πρώτη είχε εστιακό βάθος 26χλμ και η δεύτερη 10,σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.Και οι δύο έγιναν αισθητές στα Δωδεκάνησα και στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
O σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια ενώ ο κόσμος ανάστατος έχει βγει στους δρόμους.
Στο νησί της Ρόδου έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ταρακουνήθηκε και η περιοχή της Σητείας στην ανατολική Κρήτη!

Ακολούθησαν αρκετοί μικρότεροι σεισμοί με κυριότερους τα 3,7 ρίχτερ στις 4:01μμ αρκετά μακριά από τη Ρόδο στα 249χλμ,νότια της Τουρκίας.3,4 ρίχτερ στις 4:41μμ στα ηπειρωτικά παράλια της Τουρκίας και 3 ρίχτερ στις 5:06μμ σχεδόν στο ίδιο επίκεντρο με τους δύο πρώτους ισχυρούς σεισμούς.

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο νησί ο Δήμαρχος της Ρόδου, Στάθης Κουσούρνας, καθώς όπως επισημαίνει μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή υλικές ζημιές.

"Μετασεισμοί εξακολουθούν να σημειώνονται χωρίς ωστόσο να γίνονται αισθητοί" αναφέρει ο κ. Κουσούρνας.

"Ο κόσμος βρίσκεται σε μια ανησυχία, καθώς είχαμε πολλά χρόνια να βιώσουμε σεισμό τέτοιας έντασης" είπε ο Δήμαρχος της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom